Sorana Cîrstea: „Frumuseţea fără performanţă nu înseamnă nimic”

Sorana Cîrstea: „Frumuseţea fără performanţă nu înseamnă nimic”

E abia la începutul carierei, e pe val şi e una dintre cele mai frumoase tenismene ale lumii. Bruneta de doar 19 ani Sorana Cîrstea a fost remarcată nu doar de publicul masculin, ci şi de organizatorii turneelor, astfel că la competiţiile importante ea a fost aleasă să joace pe arenele centrale tocmai pentru a atrage cât mai mult public spectator. Şi televiziunile o vor în centrul atenţiei pe teren.

A primit reproşuri chiar de la surorile Williams, care au rămas pe dinafară la Wimbledon, românca fiind aleasă să joace pe terenul mare. Oficialul de la All England Club a explicat că jucătoarele care evoluează pe terenul central sunt alese pe baza unei palete extinse de criterii, de la locul în clasamentul mondial şi forma de moment la aspectul fizic, pentru a mulţumi şi publicul care vine să vadă meciurile de pe arena centrală, scuzându-se că mulţi vin să vadă mai degrabă o fată frumoasă decât un rever bun. La toate acestea acuze, Sorana a răspuns cu rezultatele sale de la turnee, care au demonstrat că nu este doar frumoasă.

Astfel, în sezonul recent încheiat târgovişteanca a ajuns până în sferturi la Roland Garros şi pe poziţia 23 în clasamentul WTA. „Frumuseţea fără performanţă nu valorează nimic. Am fost aleasă să joc pe arena centrală pentru că am şi rezultate. Prin rezultate m-am făcut cunoscută prima dată”, a spus Sorana.

N-are timp să-şi facă prieten

Chiar dacă n-a trecut de pragul adolescenţei şi băieţii roiesc în jurul ei, Sorana îşi ştie foarte bine priorităţile: tenisul şi iar tenisul. Restul rămâne pe planul secund. „Nu prea mă sună băieţii, deoarece eu sunt mai mult plecată, stau mai mult pe teren, iar telefonul stă mai mult închis”, a adăugat cea mai bună tenismenă română a momentului.

În cariera sa de până acum părinţii au fost cei care au susţinut-o din toate punctele de vedere, mai ales cel financiar, întrucât se ştie că tenisul e un sport scump. Chiar dacă a avut întotdeauna tot ce şi-a dorit, inclusiv un teren de tenis în curtea casei, Sorana a ştiut care îi sunt limitele.

„Nu mă văd la cafele prin nu ştiu ce locuri de fiţe din Bucureşti şi nici prin cluburi nu am timp să umblu. Excepţie fac petrecerile de la turneele făcute în cinstea jucătorilor”, completează tenismena.

A pierdut o vacanţă în Insulele Mauritius

Sorana a avut o vacanţă puţin mai lungă între sezoanele competiţionale. Şi asta deoarece în octombrie românca a suferit o accidentare la fascia plantară care a ţinut-o departe de teren la finalul anului, piciorul fiindu-i imobilizat în ghips.

Din cauza acestei probleme ea a pierdut şi vacanţa stabilită împreună cu prietenele cele mai bune din circuit, daneza Caroline Wozniacki şi surorile Radwanska din Polonia, tocmai în Insulele Mauritius din Oceanul Indian.

„Din păcate, nu am putut să le însoţesc, mi-a părut rău, dar acum mult mai important pentru mine este să mă fac bine pentru a fi 100% pregătită de noul sezon. Am auzit că s-au distrat, dar eu am rămas doar cu pozele trimise de ele”, a explicat jucătoarea de 19 ani.

Chiar dacă a avut o mulţime de oferte de a se recupera în centrele de afară, ea a ales să rămână în ţară şi să facă exerciţiile de refacere la Centrul Naţional de Fotbal de la Mogoşoaia. „Am ajuns aici după ce m-am dus cu problemele mele la doctorul Pompiliu Popescu, iar dânsul m-a îndrumat spre acest centru.

Am rămas plăcut impresionată de condiţiile de aici şi am zis că atât timp cât pot face acelaşi lucru şi aici de ce să merg în străinatate. În plus, am putut sta mai mult alături de familia mea, lucru foarte rar în lumea tenisului”, a mărturisit târgovişteanca. De la începutul lunii decembrie, în paralel cu recuperarea din sală şi bazin, Sorana a ieşit şi pe terenul de tenis.

Revelion cu Hănescu, în Australia

Ca în fiecare an, Sorana Cîrstea îşi va petrece sărbătorile de iarnă departe de casă. Crăciunul s-ar putea să o găsească în Europa sau Los Angeles, unde se pregăteşte împreună cu colegele ei de la echipa Adidas, în timp ce trecerea dintre ani o va sărbători, cu siguranţă, în Australia, împreună cu Victor Hănescu şi alte şapte echipe care participă la Hopman Cup.

„Sunt foarte bucuroasă că am primit invitaţia la o astfel de competiţie. Turneul, care este unul privat, şi care reuneşte doar şapte echipe din întreaga lume este organizat doar pe bază de invitaţii de la organizatori. E altceva faţă de turneele obişnuite. N-am jucat niciodată dublu mixt şi cu atât mai mult cu Victor Hănescu. Cu toate astea, cred că vom face o figură frumoasă”, speră Sorana.

http://www.adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*