Lapentti premiat pentru performanta din Cupa Davis

Lapentti premiat pentru performanta din Cupa Davis

Nicolas Lapentti a contribuit decisiv si miraculos la revenirea echipei de Cupa Davis a Ecuadorului in Grupa Mondiala dupa 10 ani, reusind sa castige toate cele trei meciuri in care a fost angrenat. Intalnirea a inceput prost pentru Ecuador dupa ce primul meci a fost pierdut de Giovanni Lapentti, fratele lui Nicolas, in fata brazilianului Marcos Daniel, insa Nicolas Lapentti a egalat scorul la 1 invingandu-l pe Thomaz Bellucci dupa un meci greu, scor 7-6(2) 6-4 7-5.

In ziua de sambata, cei doi frati Lapentti s-au surprinzator impus in fata cuplului Melo/Sa, una dintre cele mai bune echipe de dublu din lume, scor 3-6 6-3 6-4 4-6 6-4, iar duminica,  ultimul meci al lui Lapentti a fost de-a dreptul sufocant, interzis cardiacilor, plin de rasturanari de situatii, incheiat cu scorul de 6-4 6-4 1-6 2-6 8-6 pentru ecuadorian.

Nicolas Lapentti a ajuns pe cea mai buna pozitie a sa din cadru clasamentului ATP in 1999, atunci cand a ocupat a sasea pozitie din lumea, cea mai inalta pozitie pe care a ocupata un ecuadorian in clasamentul ATP. Lapentti a castigat in cariera 5 titluri ATP la simplu si 3 titluri ATP la dublu, insa cea mai mare performanta a sa a fost calificarea in semifinalele turneului de Mare Slem de la Melbourne, in 1999.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*