Australian Open anunta acordarea wild-cardurilor

Jucatorul de Cupa Davis Carsten Ball , castigatorul a doua turnee de Mare Slem la juniori Bernard Tomic si jucatorul australian in varsta de 16 ani Jason Kubler, au primit fiecare cate un wild-card pe tabloul principal al turneului de la Melbourne. Capitanul echipei de Cupa Davis a Australiei si cel care a hotarat acordarea wild-cardurilor, Todd Woodbridge, s-a declarat incantat cand a anuntat numele celor trei tinere talente ale Australiei.

Ball Carsten a facut o finala de turneu ATP in acest an si a fost aproape de calificarea pe tabloul principal la Australian Open. A jucat foarte bine in Cupa Davis dar si in circuitul ATP World Tour, insa accidentarea la spate a fost singurul lucru care l-a tras inapoi. Bernard Tomic a castigat turneul de juniori de la US Open din acest an, si turneul de juniori de la Australian Open in 2008, remarcandu-se in in circuitul ATP, fiind unul dintre cel mai promitatori tineri jucatori din lume in acest moment. In varsta de 16 ani, Jason Kubler a castigat Cupa Davis la juniori cu echipa Australiei in acest an si a castigat la juniori nu mai putin de 30 de meciuri consecutive, incheiate cu castigarea finalei prestigiosului turneu de juniori de la Osaka.

 

Directorul turneului de la Melbourne, Craig Tiley, a fost incantat la anuntarea celor 2 fete care au primit wild-carduri pentru tabloul principal al turneului, acestea fiind Alicia Molik, una dintre preferatele publicului australian, si Olivia Rogowska, o tanara jucatoare din Australia, in varsta de numai 18 ani. Rogowska a primit un wild card si anul trecut la Australian Open, insa a fost invinsa in runda inaugurala de catre Alona Bondarenko, dupa un meci strans. Cea mai buna performanta a Oliviei Rogowska este insa calificarea in turul secund la turneul de Mare Slem de la Paris din anul 2009, unde a invins-o in turul intai pe MAria Kirilenko, iar in turul al doilea a cedat in fata Katerinei Bondarenko.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*