Federer suferă de o infecţie pulmonară

Proaspăt campion la Australian Open, Roger Federer ar putea lipsi şase săptămâni de pe terenurile de tenis, el urmând să revină la sfârşitul lunii martie, la turneul de la Miami. De asemenea, Federer ar putea rata Masters-ul de la Indian Wells.

Federer (28 de ani), care a câştigat de patru ori în carieră turneul de la Dubai, a călătorit în Emiratele Arabe Unite, unde a început să resimtă probleme medicale. „Este o infecţie pulmonară. Respir foarte greu, nu mă simt deloc bine, sunt foarte obosit”, a spus campionul elveţian, adăugând: „Doctorii m-au sfătuit să fac o pauză de cel puţin două săptămâni. Nu am de gând să risc nimic”.

Federer, care are o casă în Dubai, dorea să recâştige titlul de la sârbul Novak Djokovici, care va fi principalul favorit al întrecerii. De asemenea, britanicul Andy Murray va fi prezent în Emiratele Arabe Unite, pentru el fiind prima competiţie la care participă după Australian Open. Cehul Jan Hernych, învins în ultima rundă de calificări, va fi prezent pe tabloul principal al turneului dotat cu premii în valoare totală de două milioane de dolari, în urma retragerii lui Federer.

Sursa: EVZ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*