Super-revenire pentru Madalina Gojnea!

Super-revenire pentru Madalina Gojnea!

Fosta campioana europeana la juniori, finalista junioare la Roland Garros si US Open, Madalina a decis sa se intoarca pe terenul de tenis dupa o pauza de 2 ani de zile, declarand ca isi doreste o revenire intre primele 200 de jucatoare ale lumii pana la finalul acestui an! Inainte de a se retrage, Madalina Gojnea ajunsese pana pe pozitia 177 WTA, fiind considerata una dintre cele mai promitatoare si talentate jucatoare din generatia ei. Tripla campioana europeana la juniori, Gojnea a avut un debut foarte bun la seniori, fiind foarte aproape de topul 100 WTA, insa cariera ei s-a oprit brusc, aceasta disparand rapid din peisajul tenisului european si romanesc.

Performante foarte bune la juniori

Nascuta intr-o zi de sarbatoare, 23 august 1987, Madalina Gojnea a inceput sa joace tenis la varsta de 6 ani, in Ploiesti, orasul natal. Reusind sa castige toate competitile destinate copiilor, Madalina a venit la Bucuresti pentru a se antrena la clubul Progresul. In scurt timp Madalina a devenit una dintre cele mai bune junioare din Europa, castigand Campionatul European destinat junioarelor de trei ori, iar in 2003 a trecut doua tururi la Australian Open la simplu, iar la dublu a ajuns pana in penultimul act al competitiei alaturi de partenera sa Eden Marama din Noua Zeelanda. Tot in acel an a ajuns in seminfinalele turneului de la Roland Garros, unde a fost invinsa de rusoaica Kleybanova, in prezent o jucatoare aflata in Top 30 WTA. La sfarsitul anului 2003 Madalina a primit o invitatie la turneul Orange Bowl, unde a spulberat-o pe Victoria Azarenka cu un dublu 6-1, bielorusa fiind in prezent a sasea jucatoare a lumii! Un an mai tarziu, Madalina a ajuns in finala turneului de la Roland Garros la simplu, iar la dublu a ajuns pana in seminfinale alaturi de partenera sa Monica Niculescu. Cele doua s-au calificat in finala turneului de dublu de la US Open tot in 2003.

Rezultate bune la seniori urmate de declin

Madalina si-a inceput foarte bine cariera la seniori, reusind in scurt timp sa castige puncte WTA. Cea mai buna performanta a sa este reprezentata de calificarile in semifinalele turneelor de la Las Palmas si Lleida. In 2006 la Gorizia (Italia) le-a invins pe Timea Bacsinszky si pe Jelena Dokic. In cariera sa, Madalina Gojnea le-a mai invins pe Emillie Loit, Alona Bondarenko sau Serra-Zanetti, nume importante din tenisul mondial.

Declinul a inceput la sfarsitul anului 2007 dupa ce o accidentare la umar combinata cu niste alegeri proaste au determinat-o pe Madalina sa renunte la tenis. Madalina Gojnea a semnat un contract  foarte dezavantajos pentru ea, aceasta trebuind sa plateasca o mare parte din banii pe care i-a castigat din tenis, in final ea ramanand cu aproape nimic. Din cauza acestor probleme Madalina si-a intrerupt cariera, dar datorita faptului ca nu a putut sa stea departe de terenul de tenis, Madalina a devenit antrenoare, iar acum a revenit in tenisul profesionist.

Un nou inceput

Revenita in tenisul profesionist la varsta de 23 de ani, Madalina si-a rezolvat problemele de sanatate si a inceput sa participe la turneele ITF de 10.000 de dolari. Primul turneul la care a participat i-a adus si primul trofeul al „noului inceput”, aceasta spulberandu-si toate cele 8 adversare pe care le-a intalnit la turneul de la Hvar din Croatia. In aceasta vara sunt sanse mari sa o vedem pe Madalina jucand la turneele ITF de 10.000 de dolari care vor avea loc in Romania, jucatoarea spunand ca i s-au promis wild-carduri din partea organizatorilor. Pana atunci, Madalina participa in aceasta saptamana la turneul de 10.000 de dolari de la Sibenik, unde deja s-a calificat pe tabloul principal trecand de 4 tururi preliminarii.

Va prezentam rezultatele obtinute de Madalina Gojnea, revenita in tenisul profesionist dupa o pauza de doi ani de zile:

19 Aprilie 2010   Sibenik     ITF  10.000$

R32    –             Cindy CHALA (locul 517)
Q-R16    W    6-1 6-1          Martina KUBICIKOVA (locul 700)
Q-R32    W    6-4 6-4          Zorica PETROV (locul 958)
Q-R64    W    6-0 6-0          Alexandra KIESL
Q-R128  W    6-1 6-1          Ivana KAROLYIOVA

05 Aprilie 2010   Hvar     ITF  10.000$

F           W    6-4 6-4          Ema BURGIC (locul 644)
SF         W    7-5 6-0          Zsofia MIKO (locul 1025)
QF         W    6-2 1-6 6-1          Elisa BALSAMO (locul 575)
R16       W    6-0 6-4          Zorica PETROV (locul 977)
R32       W    6-2 6-2          Silvia NJIRIC (locul 898)
Q-R16    W    6-1 6-1          Bernarda PERA
Q-R32    W    6-1 6-2          Vaszilisza BULGAKOVA
Q-R64    W    6-0 6-0          Iva JANCEVSKI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*