Hănescu a scuipat spectatorii la Wimbledon, patru persoane reţinute în urma incidentului!

Imaginile TV l-au arătat pe Hănescu care scuipa înspre mai mulţi fani, la începutul setului decisiv, după ce sportivul român a fost victima unor injurii venite dinspre tribună. În urma acestui incident, sportivul în vârstă de 28 de ani a părăsit terenul de joc la scorul de 3-0 pentru Brands.

Un purtător de cuvânt al Scotland Yard a declarat că patru bărbaţi au fost interogaţi pentru tulburarea liniştii publice după ce Hănescu s-a plâns unor ofiţeri de poliţie. „Poliţia a fost chemată la terenul 18 pentru tulburarea ordinii. Patru tineri au fost reţinuţi, Cu toţii au fost duşi la o secţie de poliţie pentru tulburarea liniştii”, a spus unul dintre purtărorii de cuvânt al Scotland Yard.

Şeful arbitrilor de la Wimbledon, Andrew Jarrett, a solicitat o înregistrare a incidentului pentru a vedea dacă se va lua vreo măsură disciplinară împotriva lui Hănescu, care a renunţat efectiv la turneul londonez.

„Hănescu s-a implicat într-un schimb de replica cu nişte spectatori iar imaginile tv arată clar că scuipă spre spectatori”, a afirmat corespondentul BBC 5, Jonathan Overend.

Meciul s-a terminat la scorul de 6-7 6-7 7-6 6-3 3-0 în favoarea lui Brands, când Hănescu s-a retras, după ce în setul trei a avut patru mingi de meci.

Terenul 18, unde a avut loc meciul dintre Hănescu şi Brands a găzduit şi cel mai lung meci de tenis din istorie între americanul John Isner şi francezul Nicolas Mahut.

În setul cinci, Hănescu a încercat să tragă de timp după ce a acuzat probleme medicale în setul patru, pentru a-i forţa pe arbitri să amâne partida pentru sâmbătă. Aceste gesturi ale lui Hănescu nu au fost pe placul publicului londonez care a început să îl susţină şi mai puternic pe Brands, locul 98 ATP. După ce la începutul gameului trei din setul decisiv Hănescu a fost penalizat de arbitru pentru comportament nesportiv, camerele care transmiteau meciul l-au surprins pe sportivul român înjurând în limba română mai mulţi spectatori.

După ce i-a cerut arbitrului partidei să intervină pentru calmarea spiritelor, iar acesta nu a făcut-o, Hănescu a făcut intenţionat patru greşeli de picior, după care s-a îndreptat spre centrul terenului. Hănescu a întins mâna spre arbitru pentru a anunţa că renunţă la meci. Acesta, vizibil mirat de hotărârea sportivului român, nu a întors gestul şi l-a căutat din priviri pe supervizorul partidei. Ulterior, Hănescu l-a salutat pe Brands, iar publicul a izbucnit în urale că sportivul german a acces în optimile de finală de la Wimbledon.

Sursa: Cotidianul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*