Horia Tecau, in finala de dublu masculin la Wimbledon

Horia Tecau s-a calificat in finala probei de dublu masculin de la Wimbledon, al patrulea si ultimul turneu de Grand Slam al anului. Romanul si partenerul sau, suedezul Robert Lindstedt, au invins in semifinale, scor 6-4, 7-5, 6-2, perechea argentiniana Juan Ignacio Chela/Eduardo Schwank.

In finala, cei doi vor juca impotriva cuplului Jurgen Melzer (Austria) / Philipp Petzschner (Germania), care in semifinale a trecut de perechea Wesley Moodie (Africa de Sud) / Dick Norman (Belgia), cap de serie numarul 7, cu scorul de 7-6 (7/3), 6-3, 3-6, 5-7, 6-3.

Tecau si Lindstedt vor primi pentru prezenta in finala un cec in valoare totala de 120.000 de lire sterline.

Ultimii romani care au disputat o finala de Grand Slam au fost Virginia Ruzici si Ion tiriac, care in 1979 pierdeau in ultimul act al turneului de dublu mixt de la Roland Garros.

La Wimbledon, ultima prezenta romaneasca intr-o finala de dublu i-a apartinut tot Virginiei Ruzici, in 1978, cand a pierdut impreuna cu slovena Mima Jausovec finala de dublu feminin.

La dublu masculin, singura prezenta in ultimul act la Wimbledon i-a apartinut lui Ilie Nastase in 1973, cand impreuna cu americanul Jimmy Connors avea sa castige titlul. Nastase a fost ultimul roman intr-o finala de dublu masculin, castigand tot cu Connors trofeul la US Open, in 1975.

Sursa: www.agenda.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*