Nadal il invinge pe del Potro si Spania castiga Cupa Davis

Nadal il invinge pe del Potro si Spania castiga Cupa Davis

Asa cum era de asteptat, Spania s-a impus pe teren propriu in fata Argentinei si si-a adjudecat a cincea Cupa Davis din istorie. Ibericii au obtinut punctul decisiv duminica, prin Rafael Nadal, cel care l-a invins in patru seturi pe cel mai bine clasat jucator argentinian, Juan-Martin del Potro.

Spania a dus astfel scorul la 3-1, facand ca ultimul meci al finalei Cupei Davis, programat sa aiba loc duminica seara intre David Ferrer si Juan Monaco, sa nu mai aiba nicio importanta si sa nu mai fie disputat.

Ibericii au condus cu scorul de 2-0 dupa primele doua intalniri de simplu disputate vineri, atunci cand Rafael Nadal l-a invins clar, in trei seturi, pe Juan Monaco, in timp ce David Ferrer a avut nevoie de cinci seturi pentru a se impune in fata lui Del Potro.

Argentinienii pareau sa revina in carti pentru trofeu sambata, dupa ce au castigat punctul de la dublu fara probleme, in trei seturi, dar Rafael Nadal le-a ucis sperantele sud-americanilor si a dus ‘’Salatiera de argint’’ in Spania.

Ocupantul locului doi in clasamentul ATP in acest moment si fostul lider mondial timp de mai multa vreme, Rafael Nadal, nu a avut deloc un meci usor in compania lui del Potro, cel care a castigat primul set al meciului fara probleme, scor 6-1. Setul doi a fost mai echilibrat, dar a fost castigat pana la urma de iberic, 6-4, Nadal castigand apoi la pas setul trei, 6-1. A patra ‘’runda’’ a fost din nou echilibrata si a avut nevoie de tie-break pentru a fi decisa, tie-break in care Nadal s-a impus insa la zero.

Patru ore si opt minte a durat duelul decisiv dintre Nadal si del Potro, argentinienii nereusind sa rastoarne pronosticurile si sa strice sarbatoarea din Sevilla, Spania, locul de disputare al finalei Cupei Davis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*