Spania conduce Argentina cu 2-1 in finala Cupei Davis

Spania conduce Argentina cu 2-1 in finala Cupei Davis

Cu toate ca spaniolii pareau detasati in invingatori dupa prima zi a finalei Cupei Davis, argentinienii si-au aratat clasa in partida de dublu de sambata si au revenit in carti pentru castigarea ‘’Salatierei de argint’’.

Perechea formata din David Nalbandian si Eduardo Schwank nu a lasat nicio sansa cuplului format din Feliciano Lopez si Fernando Verdasco, scorul final fiind mai mult decat ilustrativ pentru diferenta de valoare dintre cele doua perechi (6-4, 6-2, 6-3).

In ciuda victoriei categorice de la dublu insa, argentinienii au sansa a doua la cucerirea Cupei Davis, pornind ca outsideri in ambele confruntari de simplu de duminica.

Astfel, incepand cu ora 14:00, ora Romaniei, Rafael Nadal, numarul doi mondial, va da piept cu Juan-Manuel del Potro, cel care a avut in mana meciul cu David Ferrer de vineri, dar care a cedat pana la urma in cinci seturi.

In cazul in care del Potro va face minunea si il va invinge pe fostul lider al lumii, finala Cupei Davis se va transa la partida decisiva de simplu, partida care se va disputa imediat dupa del Potro-Nadal.

Juan Monaco va avea soarta intregii Argentine in racheta, adversarul sau urmand a fi David Ferrer. Ibericul este mult mai bine clasat decat Monaco in ierarhia mondiala ATP, dar are si un palmares mai bun in Cupa Davis decat argentinianul. Astfel, Monaco, in varsta de 27 de ani, a disputat 12 partide de simplu pentru Argentina, castigand doar cinci, in vreme ce Ferrer a pierdut doar patru dintre cele 21 de meciuri de simplu disputate pentru Spania.

Ramaneti alaturi de site-ul nostru pentru a afla rezultatul final si noua campioana a Cupei Davis, precum si alte stiri proaspete din lumea tenisului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*