Nadal, Ferrer, Lopez si Verdasco nu vor participa in Cupa Davis anul viitor

Nadal, Ferrer, Lopez si Verdasco nu vor participa in Cupa Davis anul viitor

Dupa o victorie clara si fara dubii in finala Cupei Davis din acest an impotriva Argentinei, echipa nationala de tenis a Spaniei arata aproape invincibila. Experti din lumea tenisului, dar si simpli entuziasti ai acestui sport incepeau sa-si puna probleme despre cine ar putea sa-i mai opreasca pe Rafael Nadal, David Ferrer si ceilalti in urmatorii ani.

Aceasta nu va mai fi insa o problema, deoarece patru jucatori importanti ai Spaniei au anuntat oficial ca nu vor participa in sezonul viitor de Cupa Davis.

Rafael Nadal, numarul doi mondial in clasamentul ATP, a fost primul care a anuntat vestea, motivand ca are un program mult prea incarcat si ca isi doreste sa revina pe primul loc in lume, dar sa si participe la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012.

David Ferrer, al doilea jucator de simplu al Spaniei in acest moment, l-a urmat pe liderul echipei si a declarat ca nu mai are varsta de a ‘’duce’’ foarte multe meciuri la nivel inalt. Ca si Nadal, Ferrer, al cincilea jucator al lumii, a declarat ca doreste sa participe si la Jocurile Olimpice si ca nu-si mai poate gasi timp pentru Cupa Davis.

Urmatorii pe lista sunt Feliciano Lopez si Fernando Verdasco, cei care si-au motivat decizia tot prin programul incarcat, dar si prin dorinta de a se concentra pe ascensiunea in clasamentul mondial ATP.

In aceste conditii, misiunea Spaniei de a-si apara trofeul din acest an pare aproape imposibila, echipa cea mai probabila care va da piept cu Kazahstan, in luna februarie a anului viitor, urmand a fi formata din nume precum Nicolas Almagro, Marcel Granollers, Pablo Andujar sau Albert Montanes, jucatori valorosi, dar lipsiti de calibrul unui Nadal sau Ferrer si fara experienta internationala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*