Suedezul Soderling va lipsi de la Australian Open

Suedezul Soderling va lipsi de la Australian Open

Primul turneu de Mare Slem al sezonului 2012, Australian Open, va incepe cu o absenta de marca, cea a suedezul Robin Soderling. Fostul numar patru in ierarhia mondiala de simplu este inca nerefacut dupa ce s-a imbolnavit de mononucleoza si ar putea rata turneele de pana in luna martie a anului viitor.

Soderling nu a mai participat la niciun turneu ATP de la jumatatea lunii iulie a anului 2011, atunci cand a si castigat turneul de pe ‘’teren propriu’’, de la Bastad. Inainte de acesta, suedezul avusese un parcurs destul de bun in prima parte a sezonului, impunandu-se in alte trei turnee, la Brisbane, dupa o finala cu Andy Roddick, la Rotterdam, unde l-a invins pe finala pe francezul Tsonga si la Marseille, unde a trecut in ultimul act de Marin Cilic.

Din palmaresul lui Robin Soderling, in varsta de 27 de ani, fac parte zece titluri ATP, dar si doua finale de Roland Garros, disputate in 2009 si 2010. Suedezul a jucat si doua sferturi de finala la US Open si a acces o data in aceeasi faza la Wimbledon.

Turneul Australian Open, care va incepe pe 16 ianuarie, nu se afla oricum in topul preferintelor lui Soderling, acesta jucand optimi in 2011, cel mai bun rezultat al carierei sale acolo. Cu toate acestea, tenismanul de 27 de ani va pierde puncte multe daca va mai lipsi cateva luni din circuit si va reveni pe o pozitie mult mai slaba probabil decat locul 13 ocupat in acest moment in ierarhia ATP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*