Alex Corretja este noul capitan nejucator al Spaniei

Alex Corretja este noul capitan nejucator al Spaniei

Federatia Spaniola de Tenis (RFET) a anuntat oficial numele noului capitan nejucator al echipei detinatoare a Cupei Davis. Acesta este Alex Corretja, in varsta de 37 de ani, fost numar doi in lume si dublu finalist la Roland Garros.

Corretja s-a nascut in Barcelona si a debutat in tenisul profesionist in 1991, la varsta de 17 ani. Jucator de mana dreapta, acesta a fost un specialist al zgurii, suprafata pe care a castigat nu mai putin de zece turnee ATP. Cu toate acestea, ibericul a avut cateva sezoane in care a evoluat foarte bine si pe suprafete mai dure, ajungand in sferturi de finala la US Open in 1996 si castigand turnee in Dubai, Indianapolis, Washington sau Hannover pe hard. Cea mai buna pozitie a carierei in clasamentul de simplu a inregistrat-o in 1999, atunci cand s-a clasat pe locul doi, iar in palmaresul sau se numara si o medalie de bronz in proba de dublu a Jocurilor Olimpice de la Sydney, din 2000. Corretja s-a retras din activitatea de jucator in 2005, iar intre sezoanele 2008 si 2011 a fost antrenorul personal al britanicului Andy Murray.

” Sunt absolut convins ca am luat cea mai buna hotarare pentru intreg tenisul spaniol si ca Alex va face cinste extraordinarei echipe pe care o avem in acest moment. ” a declarat presedintele RFET, Jose Luis Escanuela, dupa numirea lui Corretja in functia de capitan nejucator. Acesta il inlocuieste pe Albert Costa, un alt fost celebru jucator de tenis si cel care a reusit sa conduca echipa Spaniei spre doua trofee de Cupa Davis in doar trei ani.

Misiunea lui Alex Corretja de a apara insa titlul Spaniei se anunta una extrem de dificila, mai multi jucatori importanti, in frunte cu Rafael Nadal, anuntand ca nu au de gand sa participe in Cupa Davis in 2012. Prima partida a ibericilor sub conducerea lui Corretja se anunta totusi una accesibila si va avea loc intre 10 si 12 februarie in compania echipei Kazahstanului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*