Halep, Dulgheru si Carstea incep anul cu stangul

Halep, Dulgheru si Carstea incep anul cu stangul

Dupa un an 2011 extrem de favorabil pentru tenisul feminin romanesc, primele zile din 2012 nu au fost cele mai reusite pentru trei dintre reprezentantele noastre de marca. Astfel, Simona Halep, Alexandra Dulgheru si Sorana Carstea au fost toate invinse in primul tur la Brisbane si Auckland, in cel de-al doilea turneu mai ramanand pe tablou Monica Niculescu.

Cea care a inceput seria neagra a fost Simona Halep, aceasta fiind invinsa chiar pe 1 ianuarie de belgianca Kim Clijsters, fost numar unu mondial in ierarhia WTA. Clijsters a avut nevoie de doua seturi destul de scurte pentru a o rapune pe tanara noastra jucatoare, cea care a castigat un singur game in primul set si patru in cel de-al doilea. Partida a avut loc la Brisbane, in cadrul unui turneu foarte valoros, cu premii totale de peste 650 de mii de dolari.

Luni 2 ianuarie a venit randul Alexandrei Dulgheru si Soranei Carstea sa debuteze in noul sezon, ambele evoluand la Auckland, intr-un turneu mai slab, cu premii de doar 220 de mii de dolari. Si adversarele au fost de mai mic calibru decat Kim Clijsters, dar nici Alexandra si nici Sorana nu au putut castiga macar un set. Dulgheru a cedat cu scorul de 2-6, 3-6 in fata americancei Christina McHale, in vreme ce Carstea a pierdut cu 4-6, 6-7 in fata Flaviei Pennetta, din Italia, fosta jucatoare de top ten mondial si actuala ocupanta a locului 20 in clasamentul WTA.

In afara celor trei, vom mai avea doua prezente importante pe tablourile turneelor ATP si WTA, in persoanele lui Victor Hanescu si Monica Niculescu. ”Hane” va juca cu americanul Sam Querrey in primul tur al turneului de la Chennai, de 450 de mii de dolari, in vreme ce Monica, cea mai bine clasata jucatoare romanca a momentului, va juca la Auckland in compania unei tenismene venita din calificari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*