Lindstedt si Tecau, in semifinale la Brisbane

Lindstedt si Tecau, in semifinale la Brisbane

Dupa un sezon 2011 deosebit de bun, in care a disputat a doua finala de Mare Slem din cariera, dar in care s-a si calificat in premiera la Turneul Campionilor, Horia Tecau incepe bine si noul an si este la un pas de finala de la Brisbane.

Tecau, impreuna cu partenerul sau deja traditional din proba de dublu, suedezul Robert Lindstedt, s-a calificat destul de usor in semifinalele din Australia, dar va avea o misiune extrem de dificila in incercarea de a disputa finala.                

Dupa ce au trecut de ucrainenii Dolgopolov si Molchanov in doua seturi identice, incheiate cu scorul de 6-4, Horia si Robert le-au administrat o corectie similara si australianului Paul Hanley si britanicului Jamie Murray.

Perechea anglo-saxona s-a tinut destul de aproape de cuplul romano-suedez in primul set al intalnirii din sferturile de finala, set care s-a incheiat cu scorul de 7-5. Setul doi a fost insa mai simplu pentru Tecau si Lindstedt, cei care au castigat cu 6-3 si viseaza acum la reeditarea finalei din debutul anului trecut.

Totusi, semifinala se anunta una infernala, deoarece adversarii lor vor fi bielorusul Max Mirnii si canadianul Daniel Nestor, clasati pe pozitia a doua in lume in ierarhia perechilor de dublu. Mirnii si Nestor au avut parte de zi libera in faza sferturilor de finala, beneficiind de retragerea din competitie a lui Tommy Haas si Radek Stepanek si au putut astfel sa se revigoreze dupa un meci destul de lung si de dificil in primul tur cu Ebden/Guccione, incheiat dupa tie-break decisiv.

Tecau si Lindstedt au jucat impotriva cuplului Mirnii/Nestor de nu mai putin de cinci ori in sezonul trecut, pierzand patru din aceste confruntari. Totusi, ultima intalnire directa, care a avut loc in octombrie, la Beijing, s-a finalizat cu victoria ‘’baietilor nostri’’, cei care s-au impus cu scorul de 7-6, 2-6, 10-6.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*