Sorana merge ceas! S-a calificat in turul trei la Melbourne, unde va juca cu Sara Errani

Sorana merge ceas! S-a calificat in turul trei la Melbourne, unde va juca cu Sara Errani

Dupa ce ai invins-o pe jucatoarea clasata pe locul cinci in lume, care era in acelasi timp detinatoarea titlului de la US Open, dar si marea favorita a publicului de la Melbourne, nimic nu mai pare imposibil, dar te-ai putea gasi in situatia in care crezi ca jocurile sunt castigate inainte de a intra pe teren.

Acesta a fost probabil motivul pentru care Sorana Carstea s-a vazut condusa cu 1-0 la seturi de Urszula Radwanska dupa nici jumatate de ora in care jucatoarea noastra nu a castigat decat un joc. Dupa dusul rece din acest prim set, a venit revenirea, pe fondul unei scaderi in joc a polonezei, cea care s-a speriat probabil de perspectiva realizarii celei mai importante performante a carierei.

Pe cat de clar a cedat primul set, pe atat de categoric le-a castigat pe urmatoarele doua jucatoarea nascuta in Targoviste, cea care a fost departe de jocul contra Samanthei Stosur una peste alta. Totusi, se spune ca jucatorii mari castiga si atunci cand joaca prost, ceea ce este exact ce a facut Sorana joi dimineata la Antipozi.

Adversara din turul trei se anunta insa mult mai dificila, iar jucatoarea din Romania va trebui cu siguranta sa arate mai mult pentru a avansa in primele 16 tenismene de la Melbourne. Italianca Sara Errani sta intre Sorana si un istoric tur patru, iar istoria intalnirilor directe dintre cele doua, precum si actualul clasament ii dau motive serioase de ingrijorare tinerei noastre jucatoare.

Astfel, cele doua s-au intalnit de trei ori pana acum in circuitul WTA, Sorana impunandu-se in primul joc, din 2008, in vreme ce Errani le-a castigat pe urmatoarele doua, in 2010 si 2011. Italianca, ocupanta a locului 48 in lume, vine dupa doua evolutii excelente la Melbourne si doua victorii extrem de categorice, 6-2, 6-1 cu Valeria Savinykh, si 6-2, 6-2 cu Nadia Petrova.

Pana la meciul dintre Carstea si Errani, in noaptea de joi spre vineri trebuie sa-i tinem pumnii Monicai Niculescu, cea care va juca in turul trei impotriva liderei mondiale a momentului, daneza Caroline Wozniacki.

Pe tablourile de dublu, jucatorii nostri au inregistrat succese pe linie joi, perechile Lindstedt/Tecau, Hanescu/Rochus si Begu/Niculescu avansand in turul al doilea al competitiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*