Tecau rateaza finala la dublu, dar este in semifinale la dublu mixt la Melbourne

Tecau rateaza finala la dublu, dar este in semifinale la dublu mixt la Melbourne

Tenismanul roman Horia Tecau a ratat in mod dramatic in aceasta dimineata accederea in finala de dublu de la Australian Open, dar a reusit dupa numai cateva ore sa se recuperez fizic si psihic si sa obtina calificarea in semifinalele probei de dublu mixt.

Tecau, impreuna cu partenerul sau de dublu masculin deja traditional, suedezul Robert Lindstedt, i-au infruntat pe celebrii americani Bob si Mike Bryan in semifinalele de la Melbourne. Perechea romano-suedeza nu reusise pana acum sa-i invinga vreodata pe liderii mondiali, dar au intrat pe teren mai motivati si mai hotarati ca oricand.

Primul set a revenit binomului romano-suedez, cei doi impunandu-se cu 6-4 dupa ce au cedat o data serviciul, dar au castigat doua break-uri din doua sanse de break. Al doilea set a fost si el echilibrat, dar de data aceasta americanii au tratat mai bine momentele grele si au obtinut un singur break, impunandu-se cu 6-3.

Setul decisiv a fost si mai dramatic si s-a mers cap la cap pana pe final. Tecau si Lindstedt au irosit o minge de meci, dupa care s-a ajuns la inevitabilul tie-break. Aici, tot dublul romano-suedez a avut initiativa si a condus chiar cu 5-2. Au urmat insa cinci puncte consecutive adjudecate de gemenii americani, cei care au castigat, desi au avut un raport al loviturilor castigatoare de 35-66.

Dezamagire mare pentru Horia Tecau, cel care insa a trecut repede peste moment, fiind nevoit sa intre pe teren pentru sfertul de finala de la dublu mixt la doar cateva ore dupa incheierea meciului cu fratii Bryan. Romanul, care face pereche la dublu mixt cu americanca Bethanie Mattek-Sands, s-a confruntat cu perechea australiano-braziliana Jarmila Gajdosova/Bruno Soares, cei din urma castigand primul set cu 6-4.

A urmat un recital al lui Tecau si Mattek in setul doi, incheiat rapid cu 6-1, dupa care un tie-break decisiv extrem de echilibrat si de tensionat. De patru mingi de meci au avut nevoie romanul si americanca pentru a se califica in semifinale, faza a competitiei in care vor da peste redutabilii indieni Sania Mirza si Mahesh Bhupathi, favoriti numarul sase ai competitiei de la Antipozi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*