Noul Nastase? Tecau castiga titlul de dublu mixt de la Australian Open

Noul Nastase? Tecau castiga titlul de dublu mixt de la Australian Open

Romanul Horia Tecau a realizat o performanta incredibila la Melbourne, adjudecandu-si titlul de dublu mixt, alaturi de americanca Bethanie Mattek-Sands. Perechea romano-americana a controlat finala disputata duminica dimineata de la un capat la altul si s-a impus cu scorul de 6-3, 5-7, 10-3 in fata favoritilor Leander Paes (India) si Elena Vesnina (Rusia).

Tecau si Mattek-Sands au parut decisi sa transeze partida in favoarea lor inca din start si au cedat primul punct al meciului de-abia in jocul al treilea al primului set. Au fost un break la 0 pe serviciul lui Paes, dupa care un game de serviciu impecabil al lui Horia si primul set parea deja jucat.

Paes si Vesnina nu s-au regasit pana la finalul primului set si nici in debutul celui de-al doilea, cedand din nou serviciul devreme. Totusi, dublul Tecau-Mattek a inceput sa-si arate la randul lui slabiciunile, parand sa se crispeze in fata performantei extraordinare care se contura.

Horia a gresit aproape totul la primire, Mattek-Sands si-a pierdut serviciul si a inceput sa oboseasca, iar ”vulpoiul” Leander Paes atat a asteptat. Indianul de 38 de ani a scos-o din letargie pe mai tanara sa partenera, iar cei doi s-au impus neasteptat in setul al doilea.

A urmat un super-tiebreak decisiv, care avea toate premisele sa fie unul echilibrat si plin de nerv si emotii. Din fericire pentru noi nu a fost asa, pentru ca Horia a servit din nou perfect, Mattek-Sands a jucat extraordinar la fileu, iar Paes si Vesnina au fost cei care au parut timorati de data aceasta.

10-3 a fost scorul transant al ”decisivului”, iar Tecau si Mattek-Sands au obtinut un titlu de Mare Slem in premiera. Pentru americanca a fost si prima finala, in vreme ce romanul s-a aflat la a treia incercare de a castiga un trofeu de asemenea anvergura, dupa finalele de la Wimbledon de dublu masculin, alaturi de Robert Lindstedt.

Horia Tecau a mai atins cateva praguri psihologice in aceasta saptamana, depasind milionul de dolari castigat in cariera, dar fiind si primul roman de la Ilie Nastase care obtine un titlu de Mare Slem. ”Nasty” a fost si singurul roman care a mai obtinut titluri de dublu mixt de asemenea anvergura, in 1970 si 1972, alaturi de o alta americanca, Rosemary Casals.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*