Horia, la inaltime! Tecau ocupa locul opt in clasamentul mondial de dublu dupa Australian Open

Horia, la inaltime! Tecau ocupa locul opt in clasamentul mondial de dublu dupa Australian Open

Cu toate ca a ratat finala de dublu masculin de la Australian Open la mustata, avand minge de meci si 5-2 in tie-breakul setului decisiv, romanul Horia Tecau a urcat in clasamentul mondial si ocupa acum cea mai buna pozitie a carierei. Tenismenul de 27 de ani este al optulea jucator de dublu al lumii in acest moment, partenerul sau de dublu, Robert Lindstedt, clasandu-se pe zece.

Nu mai putin de cinci pozitii a urcat Horia Tecau in clasamentul ATP de dublu, ca urmare a faptului ca anul trecut acesta, impreuna cu Lindstedt, trebuise sa se retraga din chiar primul tur al turneului de la Melbourne. Cei doi sunt inca departe de primele doua pozitii ale ierarhiei lumii, ocupate de celebrii frati gemeni Bob si Mike Bryan, dar Tecau are sanse bune sa mai urce un loc in urmatoarele saptamani sau luni.

Astfel, diferenta dintre el si ocupantul locului sapte in lume, indianul Leander Paes, este de mai putin de 1000 de puncte. Totusi, Horia este jucatorul care va fi pus in pozitia de a-si apara multe puncte in viitoarele saptamani, el castigand doua turnee in februarie si martie anul trecut, la Zagreb si Acapulco.

In ierarhia masculina de dublu un alt roman, Victor Hanescu, a urcat 12 locuri in aceasta saptamana, ajungand pana pe pozitia 92, ”Hane” urmand cel mai probabil sa faca pereche cu Tecau la Jocurile Olimpice de Vara de la Londra. In clasamentul de simplu baieti, Victor este singurul roman din top 100 si este clasat in acest moment pe locul 95.

La feminin, in ierarhia de simplu, avem in continuare cinci reprezentante ale Romaniei in prima suta mondiala, dintre care doua se afla in top 50. Astfel, Monica Niculescu stationeaza pe locul 32, Irina Begu coboara patru locuri pana pe 45, Sorana Carstea urca cinci pozitii pana pe 54, Simona Halep coboara nu mai putin de zece locuri pana pe 60, in vreme ce Alexandra Dulgheru ramane pe 61.

Alte urcari importante s-au inregistrat in clasamentul feminin de dublu, acolo unde Monica Niculescu si Irina Begu ocupa in acest moment locurile 41 si respectiv47.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*