Romania – Polonia 1-2, adio Grupa Mondiala Fed Cup!

Romania – Polonia 1-2, adio Grupa Mondiala Fed Cup!

Echipa de Fed Cup a Romaniei a fost invinsa cu scorul de 2-1 de nationala Poloniei si ramane in Grupa I a Zonei Euro-Africane. Jucatoarele noastre invinsesera Croatia, cu 2-1, si Luxemburg, cu 3-0, dar nu a fost de ajuns si Polonia merge la barajul pentru calificarea in Grupa Mondiala.

Duelul dintre Romania si Polonia a inceput favorabil pentru jucatoarele noastre, Simona Halep trecand in doua seturi de Urszula Radwanska, scor 7-6, 6-4. Al doilea meci de simplu a fost transat fara probleme de poloneze, Agnieszka Radwanska invingand-o la scor, 6-1, 6-3, pe Irina Begu.

In aceste conditii, partida de dublu a devenit decisiva pentru calificarea la baraj. Perechea formata din Irina Begu si Simona Halep a inceput bine meciul cu surorile Radwanska si si-a adjudecat primul set, scor 6-4. A urmat insa o cadere inexplicabila a celor doua tinere jucatoare romance, acestea nereusind sa mai castige nici macar un joc pana la finalul meciului.

Agnieszka si Urszula Radwanska au reusit astfel doua seturi albe, scor 6-0, 6-0, iar romancele nu au reusit nici de data aceasta sa se apropie de elita tenisului mondial feminin la nivel de natiuni. Situatia ar fi stat probabil altfel daca din echipa noastra ar fi facut parte Monica Niculescu, cea mai bine clasata jucatoare din Romania atat la simplu, cat si la dublu in acest moment, sau Sorana Carstea, probabil cea mai in forma jucatoare de la noi, cea care a reusit un tur trei la Australian Open si o victorie de senzatie in fata Samanthei Stosur.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*