Gallovits se califica pe tabloul de la Acapulco, Begu trece in turul doi

Gallovits se califica pe tabloul de la Acapulco, Begu trece in turul doi

A devenit deja o normalitate sa vorbim in fiecare saptamana despre numarul mare de jucatoare de tenis din Romania calificate pe tablourile principale ale turneelor WTA sau chiar in fazele superioare ale acestora. Nici aceasta saptamana nu este o exceptie, cu nu mai putin de patru fete de la noi care ataca turneul International de 220 de mii de dolari de la Acapulco.

Irina Begu, Alexandra Dulgheru si Alexandra Cadantu au acces direct pe tabloul principal al turneului, in vreme ce Edina Gallovits-Hall, aflata in acest moment la doar trei pozitii de top 100 mondial, a trebuit sa treaca prin furcile caudine ale calificarilor. Edina s-a descurcat insa foarte bine si le-a depasit pe rand pe Victoria Larierre, locul 181, Veronica Cepede Royg, a 199-a jucatoare a lumii, si Yaroslava Shvedova, clasata pe pozitia 160 WTA.

Jucatoarea de 27 de ani din Romania a trecut de primele doua partide fara a pierde vreun set, dar impotriva Yaroslavei Shvedova a intampinat ceva dificultati, pierzand primul set cu scorul de 4-6. Setul doi i-a revenit insa romancei clar, cu 6-1, rusoaica abandonand apoi din cauza unor probleme fizice.

Edina Gallovits-Hall va juca in primul tur de la Acapulco cu Greta Arn, din Ungaria, jucatoare pe care Alexandra Cadantu a invins-o saptamana trecuta in semifinalele turneului de la Monterrey. Meciul dintre cele doua va avea loc in aceasta seara si va fi intercalat de alte doua partide importante pentru noi.

Alexandra Dulgheru o va infrunta pe slovaca Magdalena Rybarikova, a 95-a jucatoare a lumii, in vreme ce Alexandra Cadantu va incerca sa-si confirme forma buna de saptamana trecuta de la Monterrey impotriva olandezei Michaella Krajicek, clasata pe locul 72 mondial.

In turul doi, cele trei romance sunt asteptate de o alta compatrioata a lor, Irina-Camelia Begu, cea care a trecut greu de elvetianca Timea Bacsinszky azi noapte. Timea, fosta numar 37 mondial, a disputat impotriva Irinei primul meci in circuit dupa o pauza de aproape un an, dar i-a dat romancei o replica foarte apasata. Jucatorea noastra s-a impus pana la urma, scor 7-6, 3-6, 6-4 si va juca in optimi cu invingatoarea din partida Anna Tatishvili – Eva Birnerova.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*