Mai sus, tot mai sus, tot mai sus! Avem sapte jucatoare de tenis in top 100 si patru in top 50

Mai sus, tot mai sus, tot mai sus! Avem sapte jucatoare de tenis in top 100 si patru in top 50

In ajunul inceperii turneului de la Indian Wells, unul din cele mai importante turnee de tenis ale anului dupa cele de Mare Slem, facem un nou bilant al tenisului romanesc, iar rezultatele sunt mai mult decat satisfacatoare. Pentru prima data in istorie, avem sapte jucatoare in top 100 mondial, Edina Gallovits-Hall reusind sa revina din nou acolo unde ii este locul.

Cea mai bine clasata romanca ramane bineinteles Monica Niculescu, chiar daca aceasta nu a participat pe tabloul niciunui turneu WTA saptamana trecuta. Slatineanca este pe locul 29 in lume in acest moment, in coborare un loc fata de cea mai buna clasare a carierei inregistrata chiar in urma cu o saptamana.

Alaturi de ”Mona”, Romania se mai poate lauda cu trei jucatoare in primele 50 ale lumii. Irina-Camelia Begu, proaspat semifinalista la Acapulco, a reusit o urcare de sapte locuri, de pe 53 pe 46, in vreme ce Sorana Carstea si Simona Halep stationeaza pe locurile 48, respectiv 50.

Si Alexandra Dulgheru stationeaza, pe pozitia 57, ”Piti” fiind din nefericire eliminata in primul tur la Acapulco saptamana trecuta. A sasea romanca in ierarhia mondiala este Alexandra Cadantu, cea care a reusit o noua urcare, de pe 82 pe 79, si ocupa cea mai buna pozitie a carierei sale.

In fine, a saptea romanca din top 100 este ”veterana” Edina Gallovits-Hall, cea care la 27 de ani reuseste sa se mentina in elita mondiala. Edina a ajuns in turul doi la Acapulco dupa ce a trecut de calificari si a urcat sapte pozitii in ierarhia lumii, de pe 103 pe 96.

Cum spuneam, in aceasta saptamana fetele noastre vor fi angrenate intr-un turneu de mare prestigiu, care va avea loc in Statele Unite ale Americii, la Indian Wells. Niculescu, Begu, Carstea, Halep si Dulgheru sunt calificate direct pe tabloul principal, in vreme ce Edina Gallovits-Hall s-a inscris in calificari si va juca in primul tur cu Karolina Pliskova, din Cehia.

In alta ordine de idei, clasamentul mondial masculin nu ne ofera motive importante de mandrie, chiar daca ne mentinem cu doi jucatori in top 100. Victor Hanescu este in aceasta saptamana pe locul 90, in coborare doua pozitii fata de saptamana trecuta, in vreme ce Adrian Ungur stationeaza pe 98. Urmatorii ”tricolori”, Victor Crivoi si Marius Copil, se claseaza de-abia pe 259 si 260, ambii in coborare cate cinci locuri.

In ierarhia de dublu, Horia Tecau a coborat o pozitie, pana pe locul zece, si se afla in acest moment chiar in spatele coechipierului sau traditional, suedezul Robert Lindstedt. Cei doi sunt pe patru in clasamentul echipelor in aceasta saptamana.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*