Nationala feminina debuteaza cu victorie la CM de tenis de masa din Germania

Nationala feminina debuteaza cu victorie la CM de tenis de masa din Germania

Reprezentativa nationala feminina de tenis de masa a Romaniei a debutat fericit la Campionatele Mondiale pe echipe care au loc in aceste zile la Dortmund, in Germania. Astfel, Elizabeta Samara, Daniela Dodean si Bernadette Szocs au invins echipa Statelor Unite ale Americii in prima partida din grupa A. 

Intalnirea a debutat cu un meci intre Elizabeta Samara, a 39-a jucatoare a lumii si lidera nationalei noastre, si Ariel Hsing, clasata pe locul 115 in lume. Samara, in varsta de 22 de ani, si-a respectat blazonul si a invins la pas, scor 3-0, parand sa dea startul unei victorii lejere cu SUA.

Nu a fost insa asa, pentru ca Daniela Dodean, a 47-a jucatoare in clasamentul mondial ITTF, a cedat surprinzator in fata lui Lily Zhang in meciul doi. Zhang, a 125-a jucatoare a lumii, a castigat la mare lupta, scor 3-2 si a readus suspansul in partida. Meciul trei insa a fost adjudecat fara probleme de pustoaica Bernadette Szocs, in varsta de doar 17 ani.

Targ-Mureseanca a invins-o la pas, cu 3-0, pe Erica Wu si a dat Romaniei din nou prim-planul. In meciul patru, a intrat din nou Daniela Dodean, cea care trebuia sa-si recupereze punctul pierdut cu Zhang. Aradeanca de 24 de ani a avut mari probleme si cu Ariel Hsing, cea pe care Eliza Samara o invinsese fara probleme, dar s-a impus pana la urma, cu scorul de 3-2.

Pentru nationala noastra urmeaza partide cu Ungaria, Belarus, China si Ucraina, prima clasata din fiecare grupa urmand sa mearga direct in sferturile de finala ale competitiei, in vreme ce echipele de pe doi si trei vor juca inca o runda eliminatorie.

In competitia masculina, nationala Romaniei, care joaca in divizia secunda a Campionatelor Mondiale, s-a impus in primul meci in fata Canadei, scor 3-0. Adrian Crisan, Constantin Cioti si Ovidiu Ionescu nu au avut nicio problema cu nord-americanii, pierzand doar doua seturi in trei meciuri. Pentru ”tricolori” urmeaza insa meciuri mai dificile mai departe, in compania Norvegiei, Finlandei, dar mai ales Indiei si Nigeriei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*