Greu, dar meritat! Nationala feminina a Romaniei invinge Ungaria la CM de tenis de masa

Greu, dar meritat! Nationala feminina a Romaniei invinge Ungaria la CM de tenis de masa

Dupa o victorie destul de lejera cu nationala Statelor Unite ale Americii, Romania a avut o misiune mult mai grea in al doilea meci din grupele Campionatelor Mondiale de tenis de masa rezervate echipelor. Fetele noastre au fost conduse cu 1-0 si 2-1 de Ungaria, dar au dat dovada de caracter si de forta de revenire si au iesit pana la urma victorioase, scor 3-2.

Elizabeta Samara, cea mai bine clasata romanca a momentului, a fost cea care a deschis ”balul” impotriva unguroaicelor, dar jucatoarea de 22 de ani a pierdut in fata Georginei Pota, a 35-a jucatoare a lumii in acest moment. Pota, in varsta de 27 de ani, a invins-o pe Samara cu 3-1 si ne-a dat astfel primele emotii.

Daniela Dodean a iesit insa la rampa si a facut-o knock-out pe Petra Lovas, ocupanta locului 56 in ierarhia mondiala de simplu. Dodean, clasata cu noua locuri mai sus decat adversara ei, s-a impus cu un convingator 3-0 si ne-a oferit un ascendent moral important.

Cea mai tanara jucatoare a lotului nostru, Bernadette Szocs, de 17 ani, a cedat insa in meciul trei in fata Szandrei Pergel. A 184-a jucatoare a lumii a invins-o pe pustoaica din Targu-Mures cu 3-2, desi romanca era in mod clar favorita, fiind clasata cu aproape 100 de pozitii mai sus decat adversara ei in clasamentul mondial.

Ungaria prelua astfel conducerea cu 2-1 si romancele nu mai aveau voie sa faca niciun pas gresit. Din fericire, atat Dana Dodean, cat si Eliza Samara au aratat o maturitate admirabila in ultimele doua meciuri, cu Georgina Pota si Petra Lovas, jucatoarele noastre impunandu-se cu un dublu 3-0 foarte concludent.

Romania ajunge la doua victorii din doua partide la CM de la Stuttgart, dar mai are de infruntat trei nationale deosebit de puternice. Va fi mai intai Belarusul, echipa condusa de veterana Viktoria Pavlovici, a 28-a jucatoare a lumii, dupa care va urma China, care are in componenta trei din primele patru jucatoare din ierarhia ITTF, si Ucraina, invingatoare cu 3-1 in fata Ucrainei in prima zi.

In competitia masculina, echipa Romaniei, aflata in divizia secunda, a invins Norvegia cu scorul de 3-0 si Nigeria cu 3-1 si a ajuns la trei victorii din trei partide. Cioti, Crisan si Ionescu vor da piept marti, cu incepere de la ora 17:00, cu echipa Indiei intr-un duel care va fi cel mai probabil decisiv in deciderea castigatoarei grupei E.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*