Echipa Romaniei pierde clar cu China la CM de tenis de masa feminin

Echipa Romaniei pierde clar cu China la CM de tenis de masa feminin

Dupa trei victorii in primele trei partide din grupele Campionatelor Mondiale de tenis de masa pe echipe din Germania, nationala Romaniei a fost invinsa clar de China. Asiaticele s-au impus cu scorul de 3-0 in mod asteptat, dar acestea au cedat pentru prima data la competitia de la Dortmund un set.

Cea care a reusit sa fure un set orientalelor a fost pustoaica Bernadette Szocs, de 17 ani. Targu-Mureseanca a fost prima jucatoare de la noi care a intrat in partida cu China, antrenorul nationalei noastre incercand astfel sa le surprinda pe cele mai bune jucatoare ale lumii in acest moment.

Szocs a jucat cu mult tupeu in fata numarului unu mondial, Ding Ning, si a reusit sa castige primul set al disputei. Mansa a doua a fost si ea echilibrata, cu tanara jucatoare romanca in continuu in atac. Totusi, Szocs a facut multe erori nefortate si i-a permis lui Ding sa castige setul si sa preia fraiele intalnirii.

Pana la urma a fost 3-1 in favoarea cele mai bune jucatoare ale lumii, dar Bernadette Szocs se anunta de pe acum o viitoare stea a tenisului de masa mondial. Romania a facut o figura frumoasa si in al doilea meci impotriva Chinei, cand Daniela Dodean, locul 47 mondial, a tinut-o multa vreme in sah pe Guo Yue, locul 7 in clasamentul ITTF al momentului si fosta numar unu in lume.

Yue s-a impus pana la urma cu 3-0, dar Dana Dodean a tinut aproape de chinezoaica mai ales in primele doua seturi, punand in practica un joc tactic foarte bun si o defensiva de cinci stele.

Daca experimentul ”Szocs in primul meci” a functionat si le-a surprins pe chinezoaice, a doua tentativa de a le surprinde pe acestea a esuat. Astfel, Camelia Postoaca, locul 171 in lume in acest moment, cea care a fost trimisa neasteptat sa joace cu Li Xiaoxia, a patra jucatoare in ierarhia mondiala, nu a reusit sa joace pe masura adversarei ei si a practicat un joc mult mai slab decat al celorlalte doua jucatoare din Romania.

Xiaoxia s-a impus fara probleme, cu scorul de 3-0, toate cele trei seturi fiind transate lejer de jucatoarea de 24 de ani. Pentru Romania, urmeaza un ultim meci in grupele competitiei mondiale, impotriva Ucrainei, partida care va decide mai mult ca sigur ocupanta locului secund in grupa A. Si in cazul unei infrangeri, sportivele noastre au sanse mari sa se califice mai departe, de pe locul trei in grupa.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*