Trei din trei! Romania invinge Belarusul la CM de tenis de masa si este ca si calificata mai departe

Trei din trei! Romania invinge Belarusul la CM de tenis de masa si este ca si calificata mai departe

Nationala feminina de tenis de masa a Romaniei isi continua parcursul perfect de la Campionatul Mondial rezervat echipelor care se desfasoara la Stuttgart, in Germania. Astfel, dupa victorii cu Statele Unite ale Americii si Ungaria, fetele noastre au trecut si de Belarus si sunt ca si calificate din grupa.

Ca si in meciul cu Ungaria, jucatoarele romance au avut mari emotii, dar ca si atunci, au aratat maturitate in joc si au demonstrat ca se pot concentra in momentele decisive. Initiativa a fost mereu in tabara Romaniei, dar echipa Belarusului, care a stat intr-o jucatoare de mare clasa, a fost periculoasa si a revenit de fiecare data cand a fost condusa.

Primul punct a fost adjudecat pentru Romania de Daniela Dodean, cea care a trecut la pas, cu scorul de 3-0, de Veronica Pavlovici, a 106-a jucatoare a lumii. A fost apoi randul Elizabetei Samara, cea mai valoroasa jucatoare ”tricolora” a momentului sa dea piept cu sora geamana a Veronicai, Victoria.

Cu o experienta covarsitoare in spate si cu un plus de valoare evident, Victoria Pavlovici, locul 28 in lume in acest moment, a invins-o pe Samara. Romanca i-a furat totusi un set bielorusei si a facut un meci neasteptat de bun impotriva ei. Al treilea punct al partidei a fost adjudecat fara probleme de tanara Bernadette Szocs, cea care a invins-o cu 3-0 pe Alexandra Privalova.

Era 2-1 in favoarea fetelor noastre, dar Victoria Pavlovici a iesit din nou la rampa. Jucatoarea de 33 de ani a maturat pe jos cu Daniela Dodean, scor 3-0, si a facut ca deznodamantul partidei sa fie decis in ultimul meci. Elizabeta Samara a fost asadar cea care a adus punctul decisiv pentru Romania, dupa o victorie deloc facila, scor 3-1, in fata Veronicai Pavlovici.

Romania bifeaza a treia victorie din trei posibile la Stuttgart si se claseaza pe locul doi in grupa A, in urma Chinei. Pentru fetele noastre, va urma o confruntare de foc cu asiaticele astazi, dar si un meci cu Ucraina maine. Prima clasata din fiecare grupa merge direct in sferturile de finala, in vreme ce ocupantele locurilor doi si trei se califica pentru un meci eliminatoriu inaintea sferturilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*