Nationala „B” de tenis a Romaniei joaca in Cupa Davis cu Olanda, iar sansele de calificare sunt mici

Nationala „B” de tenis a Romaniei joaca in Cupa Davis cu Olanda, iar sansele de calificare sunt mici

Victor Hanescu, Horia Tecau, Marius Copil, Adrian Ungur, Victor Crivoi. Sunt numele celor mai bine clasati jucatori de tenis ai Romaniei la simplu si la dublu, dar si numele celor au refuzat convocarea la nationala pentru meciul de Cupa Davis cu Olanda.

Cei cinci au fost nemultumiti de demiterea capitanului nejucator Andrei Pavel anul trecut, dar si de faptul ca nu au fost in niciun moment „consultati” de Federatia Romana de Tenis in luarea acestei decizii. Cu sau fara ei, echipa de Cupa Davis trebuie sa mearga mai departe, chiar daca sansele de a obtine ceva impotriva Olandei au scazut drastic.

Petru-Alexandru Luncanu, Andrei Daescu si Florin Mergea vor fi cei care se vor lua in piept cu „batavii” incepand de astazi si pana duminica si cei trei in care ne punem toate sperantele. Niciunul din acest trio nu se claseaza in primii 400 din lume in clasamentul de simplu si doar Florin Mergea are o clasare decenta la dublu, locul 205.

De partea cealalta, olandezii vor avea toata artileria grea la dispozitie, inclusiv pe Robin Haase, locul 53 ATP la simplu, dar si Jean-Julien Rojer, al 38-lea jucator din lume la dublu.

Primele meciuri de simplu se vor disputa astazi, vineri, incepand cu ora 14:00 in Olanda. Mai intai, Petru-Alexandru Luncanu, liderul de conjunctura al nationalei Romaniei (locul 443 ATP), va juca cu Thomas Schoorel, locul 132 in lume. Imediat dupa aceasta disputa, va avea loc una si mai putin echilibrata, intre Andrei Daescu, locul 680 mondial, si Robin Haase.

Sambata, de la ora 16:00, va avea loc meciul de dublu, acesta fiind singurul in care ne putem pune sperante reale pentru un punct. Mergea si Daescu, doi jucatori buni de dublu, care au facut senzatie in acest debut de an in turnee futures, vor da piept cu o pereche nu foarte sudata, compusa din Rojer, un specialist al probei in circuitul mondial, si Igor Sijsling, clasat doar pe locul 260 in lume la dublu.

In fine, duminica, de la ora 14:00, se vor inversa duelurile la simplu, Luncanu urmand sa evolueze impotriva lui Haase, in vreme ce Daescu va da piept cu Schoorel.

In paralel cu partidele din grupele inferioare, in acest week-end vor avea loc si sferturile de finala din Grupa Mondiala. Cea mai interesanta disputa va avea loc in Franta si va pune echipa gazda fata in fata cu nationala Statelor Unite ale Americii. Un duel foarte echilibrat se anunta si cel de la Praga, acolo unde Cehia va intalni Serbia, din al carei efectiv nu face parte Novak Djokovic.

Spania, fara Rafael Nadal, se va infrunta cu Austria la Castellon, in vreme ce la Buenos Aires va avea loc un alt duel de zile mari, intre Argentina lui Del Potro si Monaco si Croatia lui Marin Cilic si Ivo Karlovic.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*