Olanda – Romania 2-0 in Cupa Davis dupa primele doua meciuri de simplu

Olanda – Romania 2-0 in Cupa Davis dupa primele doua meciuri de simplu

Asa cum ne asteptam cu totii, garnitura „a doua” a nationalei de tenis a Romaniei nu a reusit sa faca fata deloc bine echipei Olandei intr-o partida care conteaza pentru turul al doilea al grupei I a zonei euro-africane din Cupa Davis. Jucatorii nostri au pierdut primele doua meciuri de simplu fara a-si adjudeca niciun set, iar Olanda pare sa se fi desprins deja in castigatoare.

Primul meci de vineri s-a desfasurat intr-un mod complet nefericit pentru iubitorii de tenis din Romania, Petru-Alexandru Luncanu neavand nicio sansa in fata lui Thomas Schoorel. Clasat pe locul 443 ATP, Luncanu, fost numar trei mondial la juniori, a fost invins fara drept de apel de un jucator destul de rudimentar, dar cu un serviciu fantastic.

Schoorel, aflat la doar al doilea meci in Cupa Davis, a dispus de jucatorul nostru cu un concludent 6-1, 6-3, 6-3 si a adus fara probleme primul punct al partidei pentru Olanda. Meciul al doilea de simplu se anunta chiar mai dezechilibrat, punand fata in fata doi jucatori despartiti de peste 600 de locuri in clasamentul mondial.

Cu toate acestea, anonimul Andrei Daescu a reusit sa faca un meci mult mai bun decat Luncanu si l-a pus in mare dificultate in multe momente pe mult mai celebrul Robin Haase. Acesta din urma a impresionat tot cu serviciul, ca si conationalul sau, si s-a concentrat mult mai bine decat Daescu in momentele decisive, dar una peste alta nu a jucat mult mai bine decat tenismanul roman.

Scorul final, 6-3, 6-3, 6-4, este unul prea dur pentru desfasurarea de pe terenul din Amsterdam, Daescu meritand poate sa piarda mai la limita, chiar daca nu a pus mari probleme pe serviciul adversarului.

Olanda conduce astfel Romania cu 2-0 dupa o prima zi in care jucatorii nostri nu au reusit sa castige nici macar un set, iar sperantele noastre se leaga acum in principal de partida de dublu de sambata. Chiar daca si aici olandezii sunt mari favoriti la victorie, Florin Mergea si Andrei Daescu formeaza un cuplu destul de interesant, cei doi avand forta si entuziasmul necesar sa le puna probleme lui Jean-Julien Rojer si Igor Sijsling.

Meciul de dublu va avea loc sambata, incepand cu ora 16:00, si va fi transmis in direct de postul de televiziune TVR 2. Duminica, de la ora 14:00, vor avea loc ultimele doua partide de simplu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*