Echipa de dublu a Romaniei face un meci eroic cu Olanda, dar batavii castiga si fac 3-0 la general

Echipa de dublu a Romaniei face un meci eroic cu Olanda, dar batavii castiga si fac 3-0 la general

Daca in primele doua meciuri de simplu ale partidei de Cupa Davis cu Olanda, tenismenii romani nu au contat si au fost invinsi clar, la dublu lucrurile au stat cu totul altfel. Florin Mergea si Andrei Daescu, o pereche formata de curand, dar care de cateva luni merge peste tot impreuna, au facut o figura extrem de frumoasa in fata a doi jucatori mult mai bine cotati si au pierdut greu, dupa cinci seturi.

Primele doua acte ale meciului au decurs intr-un singur sens, experimentatul Jean-Julien Rojer si puternicul Igor Sijsling jucand mult mai bine decat jucatorii nostri. Primul set a fost adjudecat de olandezi cu scorul de 6-3, setul doi ajungand pana la tie-break. Acesta a fost castigat si el destul de usor de adversarii nostri, care pareau sa se indrepte spre o victorie facila.

In setul trei insa, nici Mergea si nici Daescu nu au mai gresit gratuit si au reusit sa-si pastreze serviciul. Olandezii, pe de alta parte, au inceput sa greseasca, au tremurat la serviciu si nu au mai miscat pe serva romanilor, setul trei ajungand pana la urma si el la tie-break. Acesta a fost castigat usor de romani, cei care au pastrat avantajul moral si in setul patru.

Olandezii si-au cedat repede serviciul si au alergat ei dupa romani, dar Mergea si Daescu au fost impenetrabili. 6-3 a fost scorul setului patru si totul urma sa se decida intr-un set cinci la care nu se astepta cam nimeni.

Si aici, romanii au inceput mai bine, reusind un break chiar in primul joc pe serviciul al olandezilor. Rojer si Sijsling pareau daramati atat moral, cat si fizic, numai ca Florin Mergea a inceput si el sa oboseasca. Fostul partener de dublu al lui Horia Tecau a pierdut serviciul cand totul parea sa mearga in favoarea noastra, iar meciul a capatat tente cu adevarat dramatice.

Olandezii si-au mai pierdut o data serviciul, dar Mergea a rabufnit nervos, ratand ocazia de a inchide partida pe propria serva. Arbitrii si-au facut si ei „datoria”, impingandu-le de la spate pe gazde, cele care au reusit sa-i smulga serviciul si lui Andrei Daescu si sa se impuna cu 9-7 in setul decisiv.

„Portocala mecanica” castiga astfel clar in fata Romaniei, scorul fiind de 3-0 inaintea a doua partide de simplu care nu vor mai conta pentru nimic altceva decat pentru palmares. Chiar si asa, prestatia lui Mergea si Daescu, doi jucatori aflati inca departe de elita mondiala a tenisului, este de aplaudat, cei doi putand fi solutii de viitor pentru echipa de Cupa Davis, mai ales daca „greii” sportului alb de la noi vor refuza convocarile in continuare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*