Horia Tecau si Robert Lindstedt sunt noii regi ai zgurii de la Bucuresti

Horia Tecau si Robert Lindstedt sunt noii regi ai zgurii de la Bucuresti

Infiintat in 1993 si cunoscut sub mai multe denumiri de atunci si pana astazi, turneul de tenis masculin al Romaniei nu a fost niciodata un prilej extraordinar pentru jucatorii nostri sa-si arate „muschii”. Andrei Pavel sau Victor Hanescu au fost mai mereu pe lista favoritilor, dar cei doi au clacat intotdeauna, „cneazul” nereusind sa se califice in vreo finala de simplu, in vreme ce „Hane” a cedat in ultimul act al turneului din 2007, in fata francezului Gilles Simon.

Pavel a reusit totusi un triumf pe zgura de la Arenele BNR, in editia 1998, alaturi de bunul sau prieten Gabriel Trifu. Cei doi au cucerit titlul la dublu, un titlu de care s-a mai apropiat tot Pavel in 2005, alaturi de Victor Hanescu. Au trebuit insa sa treaca 14 ani pentru ca un alt roman sa izbuteasca sa ne faca tuturor o mare bucurie si sa devina profet in tara lui.

Horia Tecau a cucerit coroana din Bucuresti ieri, alaturi de suedezul Robert Lindstedt, cel care s-a declarat mandru sa se numeasca „pe jumatate roman”. Tecau si Lindstedt nu au avut o misiune usoara in finala de dublu de sambata, impotriva lui Lukasz Kubot si a lui Jeremy Chardy, dar purtati pe aripi de un public nu extrem de numeros, dar foarte cald, au reusit o victorie de senzatie.

Finala a inceput echilibrat, cele doua perechi adjudecandu-si primele servicii repede. Totusi, polonezul Kubot a fost primul care a clacat, iar „baietii nostri” au profitat si au facut break-ul. Nu avea insa cum sa fie atat de usor, iar Lindstedt le-a facut si el repede un cadou adversarilor, acestia reusind sa egaleze repede.

S-a mers apoi cap la cap pana in tie-break, unde Tecau si Lindstedt au jucat perfect. Servicii la linie, urcari la fileu inspirate, voleuri de mare finete si, inainte ca dublul polonezo-francez sa se poata dezmetici, conduceam deja cu un set la zero. A doua mansa a fost cu adevarat lejera, iar Tecau si Lindstedt au reusit rapid break-ul.

Horia a servit perfect, Robert a fost stralucitor la fileu, dar si in teren, iar trofeul a venit ca incununare a unei evolutii cu adevarat de top ten mondial. Este adevarat, Tecau a gresit mult la fileu, iar Lindstedt si-a cedat usor un serviciu in primul set, dar cei doi s-au ajutat reciproc enorm in teren si s-au scos unul pe altul din belea de fiecare data cand unul dintre cei doi parea sa scada nivelul jocului.

Horia si Robert cuceresc astfel un trofeu care nu-i va ajuta foarte mult in clasamentul mondial, acolo unde vor ramane cel mai probabil pe pozitii (sapte si opt), dar un trofeu care inseamna enorm pentru tenisul romanesc si pentru publicul entuziast de la Arenele BNR, care a demonstrat ca exista sperante pentru sportul alb de la noi.

In proba de simplu a turneului BRD Nastase Tiriac Trophy au avut loc ieri semifinalele, care s-au incheiat fara surprize. Francezul Gilles Simon, favorit numarul unu al probei, a trecut in doua seturi de neamtul Mathias Bachinger, in vreme ce italianul Fabio Fognini nu a avut absolut nicio problema in fata surprinzatorului ungur Atilla Balasz, jucator clasat sub locul 400 in lume inainte de turneul de la Bucuresti.

Meciul Gilles Simon – Fabio Fognini va avea loc astazi, duminica, de la ora 15:00, biletele la meci fiind inca disponibile in reteaua Eventim si la Arenele BNR. Pretul unui tichet de intrare este de 40 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*