Debut cu stangul la Paris: Gallovits si Hanescu au pierdut in primul tur la Roland Garros

Debut cu stangul la Paris: Gallovits si Hanescu au pierdut in primul tur la Roland Garros

Cu toate ca tenisul romanesc, mai ales cel feminin, pare sa se afle intr-un moment de gratie, inceputul turneului de Mare Slem de la Roland Garros nu a fost deloc unul fericit pentru jucatorii nostri. Primii doi care au intrat in concurs, Edina Gallovits-Hall si Victor Hanescu, au parasit competitia din chiar primul tur, in ciuda faptului ca au condus si au dominat clar pe alocuri.

Edina Gallovits, cea mai varstnica jucatoare a noastra din top 100, a jucat cu americanca Irina Falconi, de 22 de ani, clasata sub locul 100 mondial in acest moment. Romanca a inceput tare meciul si si-a adjudecat primul set, scor 6-3, diferenta putand insa fi chiar mai mare in favoarea jucatoarei noastre, cea care a irosit nu mai putin de sase mingi de break.

Mansa secunda a inceput echilibrat, dar din nefericire, Edina a servit din ce in ce mai slab odata cu trecerea timpului si a pierdut controlul meciului. Falconi nu a avut o evolutie extraordinara nici ea, dar s-a concentrat mai bine in momentele decisive si a reusit sa-si adjudece setul cu acelasi scor cu care il pierduse pe primul.

Profitand de ascendentul moral, americanca a preluat fraiele meciului in setul decisiv, pe care si l-a adjudecat lejer, scor 6-1, adversara Edinei Gallovits reusind sa fructifice toate cele trei sanse de break avute. Gallovits-Hall paraseste competitia de la Paris pentru a patra oara in turul inaugural, cele mai bune performante ale sale la Roland Garros fiind doua tururi doi, in 2007 si 2011.

Pe tabloul masculin, reprezentarea Romaniei este mai slaba, iar sperantele de marire erau putine, dar in mod paradoxal sansele de calificare au fost chiar mai mari. Victor Hanescu, cazut pana pe locul 146 in lume, a facut o figura frumoasa in fata spaniolului mult mai bine cotat Pablo Andujar, dar a clacat exact cand parea ca s-a desprins in invingator.

Astfel, desi Andujar a inceput mai bine si a castigat primul set cu 6-1, „Hane” a pus apoi stapanire pe joc si si-a adjudecat urmatoarele doua acte, la 2 si la 1. Setul patru a inceput si el in nota de dominare a jucatorului roman, cel care a facut break-ul repede si parea detasat in invingator. Din nefericire, Andujar a revenit extraordinar si a reusit sa intoarca setul patru de la scorul de 2-3 la 6-3, moment in care Victor Hanescu a cedat psihic. Setul decisiv a fost unul fara istoric, iar ibericul s-a impus cu 6-1 si merge mai departe.

Desi am inceput slab al doilea turneu de Mare Slem al anului, avem inca sperante sa facem o figura frumoasa. Astfel, pe tabloul feminin, Romania are inca cinci reprezentante, Monica Niculescu, Sorana Carstea, Simona Halep, Irina Begu si Alexandru Cadantu. Pe langa cele cinci, avem si un jucator pe tabloul masculin de simplu, Adrian Ungur, dar si sperante mari la dublu, acolo unde Horia Tecau si Robert Lindstedt sunt favoriti numarul cinci.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*