Adrian Ungur ii fura un set lui Federer si paraseste Parisul cu capul sus

Adrian Ungur ii fura un set lui Federer si paraseste Parisul cu capul sus

Dupa ce a facut meciul vietii in primul tur de la Roland Garros, reusind sa-l invinga pe redutabilul David Nalbandian, romanul Adrian Ungur nu s-a dezmintit nici in turul al doilea al competitiei. Desi in fata lui se afla Roger Federer, cel mai valoros jucator de tenis din istorie, Ungur a jucat fara complexe si a reusit sa castige un set, pierzand onorabil.

Meciul a debutat intr-o nota de dominare cvasitotala a lui FedEx, cel care parea decis sa transeze meciul cu numarul 92 mondial cat mai repede. Cu toate acestea, Ungur nu i-a facut viata deloc usoara elvetianului si si-a cedat o singura data serviciul in primul set. Actul i-a revenit lui Federer, care s-a impus apoi si in setul doi cu scorul de 6-2.

In cel de-al treilea set, datele problemei au stat altfel si era dificil sa-ti dai seama cine e castigatorul a 16 trofee de Mare Slem si cine este debutantul la un turneu de o asemenea anvergura. Ambii jucatori au servit foarte bine, dar Ungur a avut in multe momente ceva in plus, ajungand sa aiba doua sanse de set pe serviciul lui Federer la 5-4.

Pana la urma, elvetianul a rezolvat situatia dificila si a trimis setul in tie-break, unde s-a mers din nou cap la cap. Ungur a gresit primul si i-a facut cadou doua mingi de meci lui Federer, dar romanul a revenit extraordinar, a facut patru puncte consecutive si s-a impus in tie-break la 6.

Debutul setului patru a inceput cu un Federer destul de debusolat care a avut nevoie de avantaje pentru a-si face serviciul. Totusi, elvetianul s-a folosit de experienta-i fantastica si a reusit sa-i ia break-ul imediat lui Ungur, meciul curgand apoi spre un deznodamant usor de ghicit. Pana la final, ambii jucatori si-au facut serviciul fara mari probleme, asa ca setul patru s-a incheiat cu 6-3 in favoarea lui Federer.

Adrian Ungur paraseste Roland Garros-ul, dar dupa ce a facut cea mai frumoasa figura dintre toti jucatorii romani prezenti la Paris. Victoria cu Nalbandian si setul castigat cu Federer sunt doua performante aproape de necrezut pentru un jucator care a facut pasul spre top 100 de-abia la 27 de ani, asa ca viitorul suna bine pentru cel mai bine clasat tenisman roman al momentului.

In afara lui Ungur, ziua de miercuri la Paris a fost una benefica pentru jucatorii romani de pe tablourile de dublu. Astfel, Victor Hanescu a reusit calificarea in turul doi la baieti, alaturi de americanul James Cerretani. La fete, am avut chiar doua reprezentante care au trecut in faza a doua a competitiei si care i se vor alatura Edinei Gallovits-Hall, deja calificata in turul doi.

Astfel, Monica Niculescu, alaturi de Marina Erakovic, a trecut de Severine Beltrame si Laura Thorpe, in vreme ce Simona Halep si Aleksandra Wozniak le-au invins pe Alexandra Cadantu si Anne Keothavong. Irina Begu, singura romanca ramasa in competitie la simplu, a pierdut la dublu, impreuna cu Shahar Peer, in fata Jarmilei Gajdosova si Anastasiei Rodionova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*