Maria Sarapova este noua regina a zgurii de la Paris, dupa o victorie lejera in finala

Maria Sarapova este noua regina a zgurii de la Paris, dupa o victorie lejera in finala

Considerata dintotdeauna o specialista a cimentului si a ierbii, rusoaica Maria Sarapova a reusit sa-si arate valoarea si pe zgura si a castigat la pas primul trofeu din cariera la Roland Garros. Sarapova a invins-o pe Sara Errani in finala de la Paris si a ajuns la patru triumfuri in turnee de Mare Slem, cate unul la fiecare din cele patru turnee de acest fel.

Un singur set a cedat rusoaica in actuala editie de Roland Garros, in fata cehoaicei Klara Zakopalova, in faza optimilor de finala. Drumul Mariei spre trofeu a inceput cu demolarea Alexandrei Cadantu si a continuat cu victorii clare la Ayumi Morita, Shuai Peng, Kaia Kanepi, Petra Kvitova si Sara Errani.

De remarcat ca Sarapova nu a avut deloc un traseu usor pana in finala si a jucat, printre altele, cu numarul patru mondial, Petra Kvitova, dar si cu Peng sau Kanepi, jucatoare care au fost sau sunt in primele 25 ale lumii. Totusi, rusoaica nu a putut fi oprita de nimeni, iar finala cu Errani a fost o formalitate.

Errani, aflata la prima finala de Mare Slem din cariera, a facut tot ce a putut pentru a se ridica la nivelul jocului adversarei ei, dar a fost tradata de serviciu. Cinci break-uri a reusit Sarapova in finala de la Paris, fata de doar doua ale italiencei. In mod paradoxal, setul al doilea, incheiat 6-2 a fost mai lung decat primul, care s-a terminat cu scorul de 6-3, jocurile fiind destul de lungi, iar replica Sarei Errani mai artagoasa.

A fost totusi prea putin pentru ca Sarapova sa aiba emotii, rusoaica dominand-o pe Errani la toate capitolele. 6-0 a fost scorul la asi, 37-12 la lovituri direct castigatoare, 71-50 a fost raportul numarului total de puncte castigate. Una peste alta, Maria Sarapova a meritat titlul de la Paris si merita si sa revina pe primul loc mondial dupa patru ani de pauza.

Sarapova, in varsta de 25 de ani, devine a zecea jucatoare din istorie cu victorii in toate turneele de Mare Slem, dar cu siguranta ca nu se va opri aici. Astfel, pentru rusoaica urmeaza Wimbledon-ul, turneul la care a castigat primul mare trofeu al ei din cariera, in anul 2004, pe cand avea doar 17 ani. Maria a jucat anul trecut finala pe iarba de la Londra, asa ca sunt sanse mari sa o vedem ridicand al cincilea trofeu de Mare Slem deasupra capului peste mai putin de o luna.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*