Nadal il invinge pe Djokovic intr-o finala epica si castiga al saptelea trofeu la Roland Garros

Nadal il invinge pe Djokovic intr-o finala epica si castiga al saptelea trofeu la Roland Garros

Desi Nadal a defilat, iar Djokovic a schiopatat in drumul spre finala turneului de Mare Slem de la Paris, ultimul act a fost unul de mare spectacol. Pana la urma, numarul doi mondial s-a impus in fata liderului lumii intr-un meci care s-a intins pe durata a doua zile, iar Nadal a ajuns la al saptelea trofeu in ultimii opt ani la Roland Garros.

Meciul a inceput duminica intr-o nota de dominare destul de clara a lui Rafa Nadal, cel care a castigat primele doua seturi la 4 si la 3. Spaniolul s-a aparat impecabil ca de obicei, dar l-a dominat mai ales psihic pe Djokovic, cel care a facut mai multe greseli si a servit per total mai slab decat adversarul lui.

In setul trei raportul de forte s-a inversat brusc, iar „Nole”, aflat la prima finala pe zgura pariziana, a renuntat la orice complex si a jucat ca un adevarat lider mondial. Desi si-a pierdut serviciul o data, sarbul a castigat setul cu scorul de 6-2, aceasta fiind prima mansa cedata de Nadal in actuala editie de Roland Garros.

Si actul al patrulea a inceput favorabil pentru Djokovic, in vreme ce Nadal parea surprins putin de ofensiva furibunda a sarbului. „Nole” a facut break-ul rapid, iar meciul parea sa se indrepte spre un set decisiv. Totusi, ploaia l-a ajutat pe Rafael Nadal si a intrerupt partida, care nu s-a mai putut relua duminica.

Luni s-a luat parca totul de la zero, iar Nadal a parut din nou jucatorul mai sigur pe el si mai stapan pe situatie. S-a servit mult mai bine decat duminica, iar sansele de break au aparut foarte rar. Djokovic nu a mai avut de altfel niciuna, in vreme ce Nadal a avut doua si le-a transformat pe ambele.

La scorul de 6-5 in favoarea spaniolului, pe serviciul lui Djokovic, acesta din urma a fost sufocat de presiunea publicului si, la scorul de 30-40, a comis o dubla greseala care i-a fost fatala. Una peste alta insa, Nadal castiga meritat un turneu pe care l-a dominat de la inceput pana la sfarsit si in care a avut putine emotii.

Zgura este asadar in continuare regatul lui Rafa, in vreme ce Novak Djokovic, in mod paradoxal, se distanteaza si mai mult in fruntea clasamentului mondial ATP si priveste spre Wimbledon si US Open, acolo unde va incerca sa-si apere titlurile cucerite in 2011. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*