Rusinos! Nalbandian loveste un arbitru de linie si este descalificat din finala de la Queen’s (video)

Rusinos! Nalbandian loveste un arbitru de linie si este descalificat din finala de la Queen’s (video)

Pentru David Nalbandian, jucatorul argentinian de tenis in varsta de 30 de ani, duminica aceasta trebuia sa fie o sarbatoare. Sud-americanul reusise accederea in prima finala ATP dupa un an si jumatate si era si favorit la castigarea titlului de la Queen’s in fata croatului Marin Cilic.

Ultimul act disputat pe iarba britanica a inceput bine pentru sud-american, acesta dominand primul set si reusind sa se impuna in tie-break. In setul doi, Cilic a inceput mai bine, a facut un break rapid, dar Nalbandian, mai motivat si mai bine pregatit psihic decat oricand, a reusit sa-si recupereze serviciul pierdut si sa egaleze la 3.

Totusi, jucatorul argentinian a gresit imediat, si-a pierdut inca o data serviciul, moment in care si-a iesit pur si simplu din minti si a comis un gest reprobabil. Nalbandian a izbit cu forta un panou publicitar aflat in apropierea sa, dar ghinionul lui a fost ca in spatele acestui panou se afla unul din arbitrii de linie.

Andrew McDougall a primit astfel o lovitura pe cat de neasteptata pe atat de dureroasa, iar piciorul stang al acestuia a inceput sa sangereze imediat. Nalbandian, care a fost evident orbit de furie pentru un moment, si-a dat seama ce a facut si a incercat sa-si repare greseala, dar era prea tarziu.

Arbitrul de scaun al meciului si supervizorul turneului au decis imediat descalificarea lui David Nalbandian si acordarea victoriei de la Queen’s lui Marin Cilic. Mai mult decat atat, argentinianul risca sa piarda banii incasati pentru finala engleza (aproximativ 45 de mii de euro), precum si punctele ATP acordate pentru aceasta si alti 10 mii de dolari.

Atat Nalbandian, cat si Cilic si-au exprimat regretul cu privire la incheierea finalei in acest mod, dar oficialii ATP au insistat ca nu au avut de ales si ca nu puteau lua o alta decizie. „Am facut o mare greseala astazi. „ a recunoscut Nalbandian, care a mai spus insa ca „toata lumea face greseli” si ca „nu cred ca trebuia sa se incheie finala asa”.

Argentinianul a mai spus ca s-a simtit foarte obosit si a dat vina pe ATP pentru calendarul mondial foarte aglomerat si pentru existenta a numeroase reguli care nu ajuta cu nimic „sportul alb”. La randul sau, Marin Cilic, aflat la primul sau titlu pe iarba din cariera, a declarat ca „A fost o victorie foarte amara. In mod clar, nu asa mi-am dorit sa castig. Meciul devenise foarte incins si este dificil sa accepti ca nu mai putem incheia partida.”

Cilic, al saselea favorit al turneului de la Queen’s, a urcat sapte locuri in ierarhia mondiala ATP, de pe 25 pe 18. De partea cealalta, Nalbandian ramane deocamdata pe 39, punctele pentru finala britanica fiindu-i deocamdata inghetate sud-americanului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*