Carstea avanseaza, Niculescu, Cadantu si Gallovits cedeaza in primul tur la Wimbledon

Carstea avanseaza, Niculescu, Cadantu si Gallovits cedeaza in primul tur la Wimbledon

Dupa un Roland Garros negru pentru tenisul romanesc, in care am avut doar doi jucatori calificati in turul doi la simplu si niciunul in turul trei, turneul de la Wimbledon a debutat si el nefericit pentru sportul alb de la noi. Astfel, dintre cele patru fete intrate in competitia de simplu luni la Londra, una singura a reusit accederea in turul doi, aceasta avand la randul ei sanse infime sa se califice in turul trei.

Sorana Carstea, a 52-a jucatoare a lumii, a facut un meci perfect impotriva frantuzoaicei Pauline Parmentier, cea care o eliminase pe jucatoarea noastra in primul tur la Wimbledon anul trecut. Carstea si Parmentier au mers cap la cap pana la 4-4 in primul set, moment in care romanca a facut primul si singurul break al mansei.

Cu primul set adjudecat la 4, Carstea n-a mai avut nicio problema in setul doi, in care a dominat clar jocul si nu a ratat nicio sansa de break. De doua ori a reusit romanca sa-i fure serviciul adversarei ei din doua sanse, iar scorul de 6-1 cu care s-a incheiat setul doi nu mai lasa loc de multe comentarii.

Din nefericire, jucatoarea de 22 de ani va avea o misiune imposibila in turul doi al turneului de la Wimbledon, viitoarea ei adversara fiind chinezoaica Na Li. Asiatica de 30 de ani ocupa locul 11 in clasamentul mondial al momentului si a invins-o de doua ori din doua dispute pe Carstea, de fiecare data la Roland Garros si de fiecare data in doua seturi scurte (in 2011 cu 6-2, 6-2, iar in 2012 cu 6-2, 6-1).

Monica Niculescu, Alexandra Cadantu si Edina Gallovits-Hall au cedat pe linie in primul tur de la Londra, prima dintre cele trei fiind cea mai crunta dezamagire. „Mona”, clasata pe locul 33 in lume, a fost invinsa de frantuzoaica Stephanie Foretz-Gacon, a 75-a jucatoare in ierarhia WTA.

Niculescu a cedat primul set, scor 4-6, in fata lui Foretz, s-a impus in actul al doilea cu 6-3, iar apoi a pierdut setul decisiv cu acelasi scor. O soarta similara a avut si Edina Gallovits-Hall, cea care a pierdut „maratonul” cu iberica Silvia Soler-Espinosa, scor 6-4, 4-6, 8-10.

Alexandra Cadantu a pierdut mult mai clar decat Niculescu si Gallovits, dar din partea ei nivelul asteptarilor nu era unul deloc ridicat. Astfel, jucatoarea clasata pe locul 84 in lume a fost invinsa categoric de rusoaica Maria Kirilenko, locul 19 WTA, scorul final fiind de 6-3, 6-1.

Simona Halep si Irina Begu vor intra astazi in competitia de simplu de la Wimbledon, ca si Adrian Ungur in concursul masculin. Horia Tecau si Robert Lindstedt ar trebui sa debuteze si ei la dublu, dar totul depinde de starea vremii de la Londra de astazi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*