Dezamagire pe iarba londoneza! Carstea este singura romanca in turul 2 la simplu

Dezamagire pe iarba londoneza! Carstea este singura romanca in turul 2 la simplu

Daca la numarul de jucatori prezenti pe tablourile principale ale turneelor de Mare Slem de tenis, Romania sta din ce in ce mai bine, participarile acestora tind sa devina din ce in ce mai modeste. Astfel, dupa un Roland Garros in care am avut doar o jucatoare si un jucator calificati in turul doi la simplu, la Wimbledon lucrurile stau chiar mai rau pentru reprezentantii nostri.

Sorana Carstea este singura fata calificata in faza a doua a competitiei la simplu, in vreme ce Adrian Ungur, singurul baiat de pe tabloul principal, a cedat din primul tur. Carstea obtinuse calificarea in turul doi de luni, zi in care succesul acesteia a fost umbrit de eliminarile Monicai Niculescu, Edinei Gallovits-Hall si Alexandrei Cadantu.

Ziua de marti a fost chiar mai neagra pentru romani, rand pe rand fiind invinsi Irina Begu, Adrian Ungur si Simona Halep. Niciunul dintre cei trei nu a avut un adversar de netrecut, dezamagirea infrangerilor lor fiind astfel mai mare. Begu, jucatoarea care a tinut „stindardul” sus pentru Romania la Paris si care a mers pe zgura franceza in turul doi, a cedat in doua seturi in fata elvetiencei Romina Oprandi.

Clasata doar pe locul 87 in lume, Oprandi nu a jucat extraordinar in fata romancei, dar a profitat de multele erori ale acesteia si s-a concentrat mai bine in momentele decisive. Scorul final, 7-6, 6-4, denota un meci echilibrat intre Begu si Oprandi, dar jucatoarea noastra ne-a dezamagit crunt la a doua participare pe tabloul principal de la Wimbledon.

Adrian Ungur, care venea la randul lui dupa o participare onorabila la Roland Garros, a fost depasit la pas de slovacul Lukas Lacko, cel care a avut probleme doar in primul set. Astfel, dupa un prim act incheiat la tie-break, Lacko s-a impus cu 6-1, 6-3 in seturile doi si trei, aratandu-ne, daca mai era nevoie, lipsurile din jocul lui Ungur, un jucator care ramane modest mai ales pe suprafetele rapide.

Simona Halep a fost singura romanca ce a reusit sa castige un set ieri la Londra, aceasta parand in debutul partidei cu Medina Garrigues capabila de victorie. Dupa un 6-3 in primul set in favoarea constantencei, iberica a pus insa stapanire pe joc si nu a mai pierdut decat trei game-uri pana la final (6-1, 6-2).

Ramanem asadar doar cu Sorana Carstea in intrecerile de simplu, jucatoarea clasata pe locul 52 in lume avand insa un meci infernal in turul doi, impotriva chinezoaicei Na Li. Mai avem ceva sperante si in probele de dublu, mai ales din partea perechilor Robert Lindstedt/Horia Tecau si Monica Niculescu/Irina Begu, ambele urmand sa dispute meciurile din primul tur astazi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*