Port-drapelul merge ceas! Tecau a ajuns in sferturile de dublu de la Wimbledon fara set pierdut

Port-drapelul merge ceas! Tecau a ajuns in sferturile de dublu de la Wimbledon fara set pierdut

La o zi dupa ce a fost desemnat oficial port-drapelul delegatiei Romaniei la Jocurile Olimpice de la Londra, Horia Tecau a reusit calificarea en-fanfare in sferturile de finala de dublu masculin de la Wimbledon. Chiar pe iarba pe care se va disputa turneul din cadrul Olimpiadei, Tecau si Robert Lindstedt i-au invins miercuri fara probleme pe belgienii Steve Darcis si Olivier Rochus.

Binomul romano-suedez a avut mai multe probleme cu ploaia pana acum la Wimbledon decat cu adversarii de pe teren, cei doi reusind sa ajunga in sferturi fara sa piarda vreun set. Tecau si Lindstedt au trebuit sa astepte insa trei zile pentru a duce la bun sfarsit meciul cu Darcis si Rochus, meci care fusese initial programat luni.

Desi partida a fost intrerupta in mai multe randuri din cauza conditiilor atmosferice neprielnice, Horia si Robert au fost la carma meciului practic in permanenta. Primul set, disputat marti, a fost adjudecat de „baietii nostri” cu 6-4 dupa doar 28 de minute, belgienii neavand nici macar o sansa de break.

Actele doi si trei ale partidei din optimi au fost mai echilibrate, dar tot Lindstedt si Tecau au dominat. Astfel, in setul doi Darcis si Rochus au avut o singura minge de break, in vreme ce Horia si Robert au reusit sa transforme a patra astfel de sansa si sa se impuna cu 7-5.

In setul trei s-a mers cap la cap fara nicio minge de break de ambele parti, toti cei patru jucatori de pe iarba londoneza servind ireprosabil. Dar cum setul nu se putea incheia la egalitate, s-a ajuns la tie-break, unde Tecau si Lindstedt s-au impus la 4, dand dovada de mult mai multa inspiratie si mai mult curaj la retur.

Fara sa cedeze inca niciun set, Horia Tecau si Robert Lindstedt se indreapta apasat spre a treia finala consecutiva la Wimbledon, pana la ultimul act de la Londra mai fiind doar doua obstacole de trecut. Primul va fi reprezentat de perechea formata din italianul Daniele Bracciali si austriacul Julian Knowle, una din marile surprize ale acestui turneu de Mare Slem.

Desi nu s-au aflat pe lista capilor de serie, Bracciali si Knowle au trecut de principalii favoriti ai turneului, Max Mirnii si Daniel Nestor, dar si de redutabilii argentinieni Juan Ignacio Chela si Eduardo Schwank. Lindstedt/Tecau au avut de-a face de doua ori cu Bracciali in sezonul trecut si de nu mai putin de trei ori cu Knowle.

Din cele cinci partide, Horia si Robert au pierdut una singura, in finala de la ‘s-Hertogenbosch, in fata lui Daniele Bracciali si a lui Frantisek Cermak, cel care era partenerul italianului in urma cu un an.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*