Galopul de sanatate continua: Tecau este la doar un pas de a treia finala la Wimbledon

Galopul de sanatate continua: Tecau este la doar un pas de a treia finala la Wimbledon

Dupa trei meciuri in care nu cedasera niciun set si in care isi pierdusera o singura data serviciul, Horia Tecau si Robert Lindstedt aveau motive sa se teama de partida din sferturile de finala de dublu de la Wimbledon. Adversarii binomului romano-suedez, italianul Daniel Bracciali si austriacul Julian Knowle, nu jucasera foarte mult impreuna inainte de Londra, dar pe iarba britanica acestia au prins trei meciuri senzationale.

In unul din acestea, Bracciali si Knowle i-au eliminat pe Max Mirnii si Daniel Nestor, primii doi jucatori in ierarhia mondiala de dublu si principalii favoriti la titlul de la Wimbledon. Se anunta asadar un meci dificil pentru Lindstedt si Tecau, iar primul set a inceput intr-o nota echilibrata.

Atat Lindstedt, cat si Tecau si-au pus repede in valoare serviciul aproape perfect de pe iarba, dar nici Bracciali si Knowle nu s-au lasat mai prejos in primele jocuri ale primului set. Totusi, veteranul austriac Knowle a cedat primul serviciu al meciului, iar setul a revenit „baietilor nostri” dupa 34 de minute, cu scorul de 6-4.

Fara grijile cauzate de ploaie in ultimele zile, Tecau si Lindstedt au zburdat pe teren in setul doi, in care au avut nu mai putin de 8 mingi de break, transformand pana la urma doua. Bracciali si Knowle nu au avut nicio sansa sa le fure vreun serviciu romanului si suedezului, iar setul doi ne-a revenit fara mari probleme, scor 6-2.

In al treilea act al meciului, perechea italiano-austriaca s-a tinut mai bine de Lindstedt si Tecau si a servit ireprosabil pana la scorul de 4-4. La 4-4, insa, a venit prima sansa de break a setului, iar Robert Lindstedt, aflat in mare forma in ciuda unor mici probleme de sanatate, a incheiat jocul cu un lung de linie senzational.

Suedezul a urmat apoi la serviciu, iar dupa o dubla greseala la primul punct, acesta a dat patru „ghiulele” din serviciu, dintre care doua au fost asi. 6-4 asadar si in setul trei, iar Tecau si Lindstedt merg pentru a treia oara consecutiv in semifinalele de la Wimbledon. De doar o ora si 40 de minute au avut nevoie suedezul si romanul pentru a trece de Bracciali si Knowle, acestia din urma neavand nici macar o sansa de break in cele trei seturi.

Turneul de la Wimbledon se poate spune ca de-abia acum incepe pentru Robert si Horia, cei pentru care vor urma unul sau doua meciuri in care vor face cunostiinta cu trecutul. Astfel, in semifinale, cei doi vor da piept cu Jurgen Melzer si Phillip Petzschner, cei care i-au invins in urma cu doi ani in prima finala de la Londra, in vreme ce in ultimul act al competitiei din acest an, Lindstedt si Tecau se vor intalni cel mai probabil cu fratii Bob si Mike Bryan, cei care le-au venit de hac in finala de anul trecut de la Wimbledon.

Primul din aceste meciuri (speram ca vor fi meciuri) va avea loc astazi, vineri, incepand cu ora 17:00 – 17:30 cel mai probabil si va fi transmis in direct de unul din posturile de televiziune DigiSport.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*