Adrian Ungur castiga challenger-ul de la Sibiu si revine in top 100 mondial

Adrian Ungur castiga challenger-ul de la Sibiu si revine in top 100 mondial

Daca pe tablourile principale ale turneelor ATP jucatorii romani mai au acces cu greu, turneele challenger raman specialitatea acestora. Adrian Ungur, cel mai bine clasat jucator de tenis „tricolor” al momentului, s-a impus la challenger-ul de 30.000 de euro de la Sibiu si a urcat nu mai putin de 23 de locuri in clasamentul mondial.

Ungur a reusit sa cucereasca primul trofeu al sezonului, romanul mai disputand in 2012 alte trei finale de turnee challenger, toate pierdute la Bucaramanga, Meknes si Marrakech. Jucatorul nascut in Pitesti, principal favorit al tabloului de la Sibiu, s-a impus intr-o finala suta la suta romaneasca in care l-a avut ca adversar pe Victor Hanescu.

„Hane”, care se impusese in singura intalnire directa dintre cei doi de pana acum destul de clar, nu a mai avut argumente de aceasta data pentru a spera la victorie si a cedat in doua seturi. 6-4, 7-6 a fost scorul final al partidei, cele doua acte ale meciului fiind destul de echilibrate, chiar daca Ungur a dominat clar pe alocuri si a fost mai concentrat in momentele decisive.

Adrian Ungur ocupa in acest moment locul 82 in clasamentul ATP de simplu, romanul de 27 de ani fiind la doar trei pozitii in spatele celei mai bune clasari din cariera sa, inregistrata in luna iunie a acestui an. Victor Hanescu a urcat la randul sau dupa finala de la Sibiu, dar ramane in afara topului 100, mai exact pe locul 108.

Atat Ungur, cat si Hanescu vor continua in circuitul challenger si vor participa incepand de astazi la turneul de 85.000 de euro de la Cordenons, din Italia. Cel mai bine clasat roman al momentului va fi cap de serie numarul 6 la simplu si va juca in primul tur cu spaniolul Albert Montanes, in vreme ce Hanescu va avea primul meci cu chilianul Nicolas Massu. Cei doi vor evolua impreuna pe tabloul principal de dublu, acolo unde va mai participa si Florin Mergea, alaturi de noul sau partener, neamtul Phillip Marx.

Si ca tot veni vorba de dublu, sa spunem ca Horia Tecau a reusit sa revina in top ten mondial, urcand pana pe pozitia a noua dupa semifinala de la Toronto. Partenerul romanului, Robert Lindstedt, ocupa locul opt mondial, in vreme ce in clasamentul perechilor pe acest an cei doi se afla pe pozitia a treia, dupa fratii Bryan si Max Mirnii si Daniel Nestor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*