Florin Mergea castiga la Segovia la dublu si este aproape de top 100 mondial

Florin Mergea castiga la Segovia la dublu si este aproape de top 100 mondial

Au fost odata doi pusti talentati, ambitiosi si entuziasti. Tenisul era viata lor, iar toata lumea parea sa le stea la picioare. Erau vazuti drept unele din cele mai mari sperante ale sportului alb, in special in proba de dublu, acolo unde se intelegeau de minune si se simteau unul pe altul intr-un mod aproape nativ.

Horia si Florin au castigat aproape tot ce se putea castiga la juniori, dupa care au avut insa un soc. Trecerea la seniori a fost dificila, dureroasa si abrupta, doar unul dintre ei reusind sa se apropie de atingerea potentialului pe care toti expertii il vazusera in e;. Horia a ajuns in finale de Mare Slem la dublu, a si castigat la dublu mixt si este acum al saselea jucator al lumii.

Pentru Florin totul parea sa se sfarseasca inainte sa inceapa cu adevarat, inainte ca acesta sa ajunga macar in prima suta mondiala. Craioveanul extrem de talentat, dar putin capricios a renuntat chiar la cariera sportiva cu totul la un moment dat, dar cand nimeni nu se mai astepta a revenit.

Nu a fost deloc o poveste hollywoodiana de revenire, ci a fost de fapt o calatorie extrem de dificila, presarata cu victorii marunte si infrangeri dureroase. Florin Mergea a reusit insa sa renasca din propria cenusa si este acum la un pas de fericire. A fost nevoit sa plece nu de jos, ci direct din infern, de pe locul 1171 mondial.

Primul partener de dublu de la revenirea in circuit, Victor Anagnastopol, l-a ajutat sa urce mai bine de 800 de locuri. Victoriile alaturi de acesta au fost marunte, dar au avut puterea sa-i redea increderea in sine lui „Dodo”. A urmat o scurta si nereusita colaborare cu croatul Dino Marcan, dupa care un alt roman i-a dat o mana de ajutor.

Andrei Daescu, venit direct din colegiile americane, a urcat si l-a ajutat si pe Florin sa urce pana in primii 200 in lume. Acesta insa avea un potential limitat, asa ca a trebuit sa urmeze altcineva la rand. Alegerea lui Mergea a fost una ilustra, germanul Phillip Marx, un jucator cu mare experienta la dublu.

La doar a doua saptamana impreuna, Mergea si Marx au jucat o finala, la Cordenons, iar cerul deja nu mai era limita pentru roman. Cei doi au pierdut ultimul act din Italia, dar era clar ca nimeni nu-l mai poate opri pe Florin. Acesta a schimbat din nou partenerul si din nou a ales perfect.

Alaturi de italianul Ianni, Mergea a reusit cea mai buna performanta de la revenirea in circuit si s-a impus la challenger-ul de la Segovia, din Spania. Drumul spre trofeu nu a fost unul deloc dificil, romanul si peninsularul cedand doar un set, in semifinale. Finala a fost aproape o formalitate, scorul de 6-2, 6-3 inregistrat impotriva perechii Kravchuk/Moser vorbind de la sine.

Inca o victorie pentru Florin, mult mai mare decat cele obtinute cu Anagnastopol sau Daescu, dar inca mica in economia potentialului fantastic pe care il are acest jucator extrem de talentat. Talentat, dar si cu un mental incredibil, care sa pregateste sa scrie o poveste de urmat pentru orice om, dar mai ales pentru orice sportiv care s-a gandit intr-un moment sa renunte la chemarea sa.

Inceputul saptamanii viitoare il va gasi pe Mergea cel mai probabil la doua sau trei pozitii sub prima suta mondiala de dublu… Peste 1000 de locuri mai bine ca doar un an in urma… Dar inca vreo suta de locuri mai jos decat suntem dispusi sa pariem ca va fi clasat „Dodo” peste un sezon, doua sau poate trei…

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*