Victor Hanescu se impune la Szczecin si revine in top 60 mondial

Victor Hanescu se impune la Szczecin si revine in top 60 mondial

Pus la zid de multi pentru refuzul de a juca in Cupa Davis sub „tricolor”, Victor Hanescu traieste o a doua tinerete in circuitul ATP. „Hane”, ajuns la 31 de ani, traverseaza o perioada extrem de fasta, chiar daca victoriile sale din ultimele luni se leaga aproape exclusiv de turnee de categoria challenger.

Romanul s-a impus ieri in Polonia, la Szczecin, intr-un turneu challenger dotat cu premii in valoare totala de 106.500 de euro, reusind o ascensiune fantastica in ierarhia mondiala, pana pe locul 58. Victoria din Polonia s-a conturat destul de facil, chiar daca jucatorul nostru a fost doar favorit cinci pe tabloul principal, el cedand doar doua seturi in cele cinci partide de saptamana trecuta.

Victor a avut un prim tur destul de lejer si a trecut la pas de favoritul gazdelor Marcin Gawron, scor 6-4, 6-3. In optimi romanul a transpirat putin mai mult, si de aceasta data adversarul sau fiind unul din Polonia. Grzegorz Panfil i-a furat primul set lui Hanescu, scor 6-2, dar le-a cedat pe urmatoarele doua cu un identic 6-4.

Nici sfertul de finala cu Daniel Munoz-de la Nava nu a fost deloc unul usor pentru bucurestean, acesta pierzand din nou primul set, scor 4-6, pentru a se impune in urmatoarele doua acte cu 6-3, 6-3. Eliberat probabil de orice fel de tensiune sau emotie, Victor si-a facut viata usoara atat in semifinala, cat si in finala.

Francezul Dasnieres de Veigy a cedat cu 3-6, 4-6 in penultimul act al competitiei poloneze, in vreme ce victima lui Hanescu din finala s-a numit Inigo Cervantes, acesta fiind invins cu 4-6, 5-7. Pentru izbanda de la Szczecin, jucatorul nostru a fost recompensat cu un cec in valoare de 15.300 de euro, dar mai important decat orice cu 125 de puncte ATP care i-au permis sa revina in top 60 mondial dupa un an si patru luni.

Revenirea lui Victor Hanescu este cu atat mai laudabila cu cat acesta alunecase dincolo de locul 150 in lume in urma cu doar trei luni, de atunci reusind insa izbanzi la Szczecin, Banja Luka si Timisoara, precum si calificari in finale la Arad, Bercuit si Sibiu.

Romania are din nou doi jucatori in prima suta mondiala la simplu, lui Hanescu alaturandu-i-se Adrian Ungur in elita, pe locul 94. Jucatorul de 27 de ani a avut si el o saptamana buna in circuitul challenger, pierzand finala de la Trnava in fata rusului Andrei Kuznetov.

Si la dublu ne putem lauda cu doi jucatori in elita incepand din aceasta saptamana, Horia Tecau stationand pe locul sase, in vreme ce Florin Mergea este inca o data la cea mai buna clasare a carierei, de data aceasta pe 99.

In clasamentul de simplu feminin cea mai valoroasa romanca este in continuare Sorana Carstea, ocupanta locului 31. Aceasta este urmata de Monica Niculescu (47), Simona Halep (49), Irina Begu (58) si Alexandra Cadantu (81). In fine, la dublu fete Monica Niculescu a reusit o urcare de sapte locuri, pana pe 28, Irina Begu fiind pe 41 in lume.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*