Monica Niculescu este in semifinalele turneului de la Luxemburg

Monica Niculescu este in semifinalele turneului de la Luxemburg

Clasata pe locul 70 in clasamentul WTA jucatoarea noastra Monica Niculescu are in aceasta saptamana o evolutie excelenta la turneul indoor de la Luxemburg.
Dupa ce Monica a trecut in turul 1 de elvetianca Oprandi cu 7-6, 6-1, a avut-o ca adversara pe favorita numarul 2 de la Luxemburg, Julia Georges din Germania. Desi nemtoaica, clasata pe locul 19 WTA pornea mare favorita, Monica a depasit-o clar, cu 6-4, 6-2.
Pentru calificarea in semifinale Monica Niculescu a jucat cu jucatoarea din Cehia Lucie Hradecka (locul 47 WTA). Primul set a fost un galop de sanatate pentru Monica, castigatoare cu 6-0. Si al doilea set a inceput cu dominarea romancei, care a condus cu 2-0, dar la acel moment al jocului concentrarea Monicai a slabit, a servit slab (cu dubla greseala), permitand adversarei sa egaleze, 2-2. Ambele si-au castigat serviciul si era 3-3. Atunci Monica a reusit break-ul pe serviciul adversarei si avea 4-3, scor consolidat prin castigarea serviciului in ghemul 8, 5-3. Hradecka isi ia servicul, 5-4. In ghemul 10 Monica Niculescu salveaza o minge de break, iar intr-un final de lupta castiga meciul.
In semifinala de sambata jucatoarea romanaca va juca cu Daniela Hantukova, care a trecut in sferturi de Dominguez Lino din Spania cu 7-5, 6-0. Slovaca Daniela Hantukova este pe locul 38 in clasamentul WTA. Dar evolutiile constant bune ale Monicai ne dau sperante ca poate castiga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*