Monica Niculescu a pierdut ambele finale de la Luxemburg, dar urca si la simplu si la dublu in clasamente

Monica Niculescu a pierdut ambele finale de la Luxemburg, dar urca si la simplu si la dublu in clasamente

Dupa un sezon 2011 de senzatie, in care a ajuns in primele 30 de jucatoare ale lumii si a jucat un tur patru la US Open, dar si o finala WTA de simplu, Monica Niculescu a avut un 2012 infernal. Slatineanca de 25 de ani a facut tur trei la Australian Open in luna ianuarie a acestui an, dupa care a urmat picajul.

Niciun meci castigat in martie, unul singur in aprilie si unul in mai sunt punctele cheie ale caderii Monicai, cea care a suferit si o fractura de stres, coborand pozitie dupa pozitie in ierarhia WTA. Vara si inceputul toamnei nu au fost nici ele prietenoase cu romanca, cea care s-a vazut coborata pana pe locul 70 la simplu.

Si a venit schimbarea din nou, de data asta in bine, fix acolo unde avusese punctul culminant si al sezonului de gratie 2011. Luxemburg-ul a fost iar prietenul de nadejde al jucatoarei noastre, cea care le-a insirat saptamana trecuta in drumul spre a doua finala de simplu din cariera pe Romina Oprandi, Julia Georges, Lucie Hradecka si Daniela Hantuchova.

Toate cele patru erau mai bine clasate decat Niculescu si mai in forma si, cu toate acestea, niciuna nu a fost capabila sa-i fure macar un set jucatoarei renascute. Monica si-a desavarsit saptamana trecuta cu o alta calificare in finala, in proba de dublu a aceluiasi turneu, alaturi de Irina Begu.

Ziua de duminica a fost una de sarbatoare pentru romanca, aceasta fiind constienta ca porneste din postura de outsidera in ambele finale. A fost mai intai ultimul act de simplu, disputat in fata legendarei Venus Williams. Americanca era in mare foame de performanta, nereusind sa mai castige vreun trofeu din 2010, iar asta s-a vazut.

6-2, 6-3 a fost scorul final al ultimului act de la Luxemburg, unul destul de drastic, dar corect pentru diferenta de valoare dintre fostul numar unu mondial si o jucatoare trecuta prin infern in 2012. Dupa doar o ora de recuperare, Monica Niculescu a avut parte de o alta infrangere severa, in fata cehoaicelor Hlavackova si Hradecka, alte jucatoare net superioare, ca abilitati, rezultate si forma.

Monica si Irina Begu au pierdut cu 3-6, 4-6, dar performantele raman. Mai ales daca privim si pe clasamentele mondiale. Astfel, la simplu, Niculescu a evitat o noua cadere drastica si chiar a urcat doua locuri, pana pe 68, in vreme ce la dublu atat ea, cat si partenera ei au reusit sa urce. Monica este acum a 27-a jucatoare din lume in aceasta proba, in vreme ce Irina este pe 37.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*