Nole Djokovic a castigat Turneul Campionilor

Nole Djokovic a castigat Turneul Campionilor

Anul competitional 2012 este ca si incheiat, dupa Turneul Campionilor se va mai juca doar finala Cupei Davis. Sa vedem istoria Turneului Campionilor desfasurat la Londra. Asa cum se stie, primii 8 jucatori ai lumii au fost impartiti in 2 grupe.
In grupa A au evoluat Murray, favoritul gazdelor, Djokovic, Berdych si Tsonga. Numarul 1 mondial Djokovic si-a respectat blazonul si a castigat toate meciurile, a cedat doar un set la Andy Murray. Scotianul a obtinut locul 2 in grupa si un loc in semifinale, multumita victoriilor sale cu Berdych si Tsonga.
In grupa B au evoluat Federer, Del Potro, Ferrer si Tipsarevici. In aceasta grupa am consemnat un mare echilibru, primii 3 numiti mai sus terminand grupa cu cate 2 victorii si o infrangere. Gratie victoriilor cu 2-0 cu Ferrer si Tipsarevici elvetianul Roger Federer a castigat grupa, urmat de Del Potro.

In semifinalele de duminica am consemnat rezultatele :
Djokovic – Del Potro 2-1 (4-6, 6-3, 6-2) si
Federer – Murray 2-0 (7-6, 6-2).

Liderul mondial Djokovic si numarul 2 Federer au evoluat in marea finala, de luni.
Elvetianul Roger Federer a avut doua mingi de set, pe care le-a ratat, oferindu-i astfel oportunitatea sarbului Djokovic de a inclina balanta in favoarea sa. Astfel, numarul unu mondial l-a invins pe Roger Federer la capatul unul meci intens, scorul final pe seturi fiind 7-6 (6), 7-5.

„Vreau sa-l felicit pe Novak pentru anul sau incredibil. Nu am putut juca mai bine decat am facut-o in acest meci”, a spus Federer, citat de presa franceza.
La randul sau, Djokovic nu a ramas dator si l-a felicitat deopotriva pe elvetian. „Bravo lui Roger. Este o onoare de a-l infrunta. Sper ca publicul a apreciat spectacolul pe care l-am oferit. Sunt incantat ca am reusit sa termin acest sezon asa cum l-am inceput, prin castigarea unui titlu ATP (n.r. Djokovic a castigat in luna ianuarie 2012 titlul de Grand Slam Australian Open)”, a spus si cel mai bun tenisman al momentului, Novak Djokovic.
De mentionat este ca sarbul avea asigurat locul unu mondial, indiferent de rezultatul din finala Turneului Campionilor de la Londra. Pe locul doi in aceasta ierarhie se afla Roger Federer, iar pe locul al treilea este britanicul Andy Murray, care l-a devansat pe spaniolul Rafael Nadal, clasat pe pozitia a patra ATP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*