Azarenka a castigat Australian Open dupa o finala dramatica si foarte spectaculoasa cu Na Li

Azarenka a castigat Australian Open dupa o finala dramatica si foarte spectaculoasa cu Na Li

Finala feminina de la Australian Open a fost un meci captivant, cu multe rasturnari de situatie si cu schimburi de mingi spectaculoase.
Lidera mondiala Victoria Azarenka a inceput ezitantant, iar primul set a fost castigat de chinezoaica Na Li, care a reusit 4 breakuri ! Un record pentru un set. Cu toate ca Azarenka a inceput inca din primul ghem cu un break, Na Li a rasturnat scorul si a reusit trei ghemuri consecutive, conducea cu 3-1. Azarenka a mai facut un break, Na Li a mai raspuns cu un alt break, se ajunge la 5-3 si apoi 5-4 iar Na Li a incheiat un set minunat la 6-4.
Setul doi a marcat revenirea in meci a liderei mondiale. A inceput fulminant, avea 3-0 cu doua breakuri. Chinezoaica revine, 2-3, apoi fiecare isi castiga serviciul si Azarenka conducea cu 4-3, Na Li face break si era 4-4. Aflata la doar doua ghemuri de victorie, chinezoaica a avut ghinionul unei accidentari, care i-a afectat vizibil jocul, asa ca Azarenka castiga setul cu 6-4 si egaleaza: urmeaza setul decisiv !
Din pacate pentru spectacolul acestei finale, Na Li a cazut in ghemul trei, cand era 1-1. Asa ca ea nu a putut sa tina ritmul meciului, Azarenka face un break la scorul 2-2 si se distantiaza la 4-2.
Inca odata chinezoaica revine, isi castiga serviciul, si la 4-3 lupta fantastic pentru un break; a avut 30-0, egalitate la 30, Na Li a avut minge de break, dar a ratat. Azarenka face 5-3 si e aproape de trofeu.
Na Li a trebuit sa cedeze, setul decisiv s-a incheiat cu 6-3, dar chinezoaica a impresionat prin puterede lupta si daruire exceptionala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*