Rafa Nadal revine pe terenuri, cu doua finale la Vina del Mar

Rafa Nadal revine pe terenuri, cu doua finale la Vina del Mar

Campionul spaniol Rafael Nadal a revenit pe terenuri, dupa mai mult de 6 luni in care a fost in refacere, dupa accidentarea suferita la genunchi. Cu toate ca isi anuntase initial prezenta la primul turneu de Mare Slem al anului, ibericul a absentat si de la Australian Open. Revenirea sa este prilej de bucurie pentru infocatii sai fani; el trebuie sa reia lupta pentru suprematia modiala de pe locul 5 in clasamentul ATP, unde este acum.
Luna iunie a anului 2012 a consemnat inceputul uneia dintre cele mai grele perioade din cariera lui Nadal, accidentarea facandu-l sa mai rateze anul trecut si US Open-ul si Olimpiada de la Londra. Cauza deselor accidentari suferite la genunchi pare sa fie sindromul Hoffa, o inflamatie a tesutului gras iterrotulian de sub genunchi, care provoaca dureri ingrozitoare. Cu toate ca presa spaniola i-a prevestit sfarsitul carierei din cauza indelungatei absente, Nadal sustine ca e mai hotarat ca oricand sa-si adjudece un nou trofeu. Prima ocazie s-a ivit la Vina del Mar, dar totusi Rafa nu a castigat insa niciunul din trofeele puse in joc la acest turneu.
Prima saptamana dupa revenirea in circuitul profesionist a insemnat pentru Nadal doua finale pierdute, la simplu si la dublu. La simplu a trecut, in doua seturi, de Debonis, Gimeno-Traver si Chardy in semifinala, dar Rafa a fost invins in ultimul act al competitiei de argentinianul Horacio Zeballos, care a avut nevoie de doua ore si 46 de minute pentru a-si adjudeca trofeul. Meciul s-a incheiat cu scorul 6-7, 7-6, 6-4 pentru ocupantul locului 43 in clasamentul ATP. Astfel, Zeballos a castigat primul titlu din carier sa, intr-un turneu unde nu era favorit si dupa ce in sezonul trecut nu a reusit sa treaca de turul secund in niciuna din competitiile in care a jucat. La 27 de ani, succesul in fata lui Nadal a venit insotit de lacrimile argentinianului, coplesit de reusita care-i imbogateste palmaresul.
Probabil sub influenta ratarilor din proba de simplu, Nadal a clacat si la dublu. Ibericul a facut pereche cu Juan Monaco, alaturi de care a suferit o infrangere in fata cuplului Potito Starace/Paolo Lorenzi, acestia din urma bifand primul titlu de dublu cucerit impreuna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*