Olandezii ne-au dominat clar

Olandezii ne-au dominat clar

Din pacate echipa Romaniei de Cupa Davis nu a reusit nici macar o evolutie onorabila cu Olanda la Brasov. A fost doar o reeditare a unei infrangeri mai vechi, si am pierdut din nou la 0.
Vineri primul meci al zilei a fost cel dintre Adrian Ungur și Robin Haase. Olandezul s-a impus in patru seturi, scor 6-4, 6-4, 3-6, 6-3 și a adus primul punct pentru nationala sa.
In ce-a de-a doua confruntare a zilei, Victor Hanescu a pierdut in fata lui Igor Sijsling, scor 4-6, 6-7(5), 6-2, 7-6(5), 2-6.
Cum si dublul l-am pierdut clar, olandezii aveau calificarea asigurata dupa primele doua zile, cand conduceau, deja, cu 3-0, dar ei si-au vazut de treaba si duminica si au mai obtinut doua victorii si in ultimele meciuri de simplu.
Marius Copil nu s-a refacut complet dupa meciul de dublu si a cedat in fata lui Thiemmo de Bakker, scor 6-7, 6-7. Si Adrian Ungur a fost victima sigura in fata lui Igor Sijsling, olandezul impunandu-se, cu 1-6, 6-3, 6-4.
In aceste conditii, Olanda spulbera Romania, cu 5-0, exact ca si anul trecut, desi atunci batavii au avut avantajul terenului propriu, iar echipa noastra era una mult mai experimentala cu jucatori ca Petru Alexandru Luncanu sau Andrei Daescu.
Totusi echipa de Cupa Davis a Romaniei a reusit sa-si asigure prezenta in Grupa I Euro-Africana, in ciuda esecului usturator suferit in fata Olandei, astfel ca Hanescu si ai lui nu vor mai evolua in Cupa Davis in acest an.
In sferturile de finala ale Grupei Mondiale s-au inregistrat rezultatele:
Canada – Italia 3-1;
SUA – Serbia 1-3;
Argentina – Franta 3-2;
Kazakhastan – Cehia 1-3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*