Victor Hanescu intra in sferturi la Bucuresti

Victor Hanescu intra in sferturi la Bucuresti

Ne era dor de Victor, de calmul, seriozitatea si determinarea sa. Asteptarea s-a incheiat, Hane e in forma, chiar acasa, la Bucuresti. El a obtinut calificarea in sferturi de finala la BRD Nastase-Tiriac Trophy dupa victoria cu Mikhail Youzhny, scor 6-4, 6-3.
Zgura de la Bucuresti nu mai reprezinta un inamic pentru Hane in 2013. Intors la Arenele BNR dupa doi ani de absenta, tenismanul roman pare pregatit de un parcurs de succes. Dupa victoria cu Matthias Bachinger, 6-4, 6-3, Victor a repetat succesul cu un scor identic si in turul secund, chiar in fata favoritului numarul patru, Mikhail Youzhny.
Rusul s-a tinut aproape in primul set, dar Hanescu a fructificat momentul de neatentie al acestuia. La 2-2 a profitat de citeva ezitari ale adversarului sau, reusind break-ul, decisiv pina in final. Setul doi a inceput si mai bine pentru Victor, care a cistigat pe serviciul adversarului inca din debut. Youzhny a avut o sansa de a reintra in joc, dar n-a reusit sa surprinda cu nimic.
Hanescu a mai reusit un break, impunindu-se in final cu 6-4, 6-3, calificindu-se pentru a cincea oara in sferturi la BRD Nastase-Tiriac Trophy. Pentru un loc in primii patru jucatori ai turneului, acesta se va bate cu Florian Mayer, favoritul numarul 5 si castigatorul din 2011.
Neamtul a trecut astazi, dupa aproape doua ore de joc, de David Goffin. Dupa un prim set cistigat la tie-break de Mayer, belgianul a revenit in joc cu un categoric 6-1. Acesta si-a continuat atacul si in decisiv, dar a irosit cele trei mingi de break de care a beneficiat. Mayer a lovit la prima ocazie, cistigind partida 7-6(2), 1-6, 6-3).
Hanescu si Mayer s-au mai intilnit de doua ori pana acum, scorul fiind 1-1. Ultimul duel a avut loc in urma cu 6 ani, chiar la BRD Nastase-Tiriac Trophy, cind Victor s-a impus in doua seturi, 7-6(1), 7-6(3).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*