Tecau si Minii in finala, Hanescu rateaza semifinala

Tecau si Minii in finala, Hanescu rateaza semifinala

Participarea romanilor la BRD Nastase-Tiriac Trophy 2013 de la Bucuresti continua cu un singur om, Horia Tecau, in top 5 mondial la dublu.
Horia Tecau si Max Minii (Belarus) s-au calificat astazi in finala BRD Nastase-Tiriac Trophy, dupa victoria cu Andreas Seppi si Viktor Troicki, 6-3, 3-6, 10-8.

Pentru Tecau, aceasta va fi cea de-a doua finala la Bucuresti, dupa victoria de anul trecut, si a treia a anului. Alaturi de Max Mirnii a ajuns pana in ultimul act la Delray Beach si Sydney, dar cei doi n-au reusit sa ridice trofeul.
Dupa victoriile cu Bracciali/Starace, castigatorii din 2011, si Hanescu/Muller, la rand au venit Andreas Seppi si Viktor Troicki. Primul set a decurs normal, Tecau si Mirnii reusind sa-si impuna ritmul si sa cistige cu 6-3. A urmat un set secund mult mai echilibrat, in care cei doi au irosit singura sansa de break pe care au avut-o. Adversarii lor n-au fost la fel de ingaduitori, profitind de ocazia ivita la 4-3 pentru a duce meciul in decisiv.
Avantajul s-a mutat rapid dintr-o parte in cealalta a terenului in super tie-break, dar Horia si Max au beneficiat primii de minge de meci, pe care au si concretizat-o pentru 10-8.
In finala, Tecau si Mirnii se vor duela cu perechea formata din Lukas Dlouhy si Oliver Marach. Cei doi s-au calificat dupa succesul cu favoritii numarul 3, Gonzalez si Lipsky, 6-4, 6-4.

Hanescu a rupt ghinionul din ultimii 6 ani, reusind sa cistige din nou la Arenele BNR. Dupa 4 infringeri in primul tur, tenismanul roman a trecut de Matthias Bachinger si Mikhail Youzhny, calificindu-se pina in sferturi. A urmat duelul de astazi cu Florian Mayer, cistigatorul turneului din 2011.
Nu s-a mai repetat povestea din 2007, cind Hanescu se impunea in primul tur la Bucuresti, 7-6(1), 7-6(3). Inceputul a fost echilibrat, pina la 4-3, moment in care neamtul a reusit break-ul. Hane a incercat sa intoarca, dar n-a avut forta necesara.
A urmat insa setul doi, unde Mayer a rupt ritmul inca din start, cistigind pe serviciul lui Victor. Hanescu a revenit insa, reusind re-break-ul si egalind la patru. A impuns jocul pina in tie-break, dar Mayer a fost de neoprit. Cinci puncte consecutive si soarta meciului era decisa.
Favoritul numarul 5 ramine in carti pentru un al doilea titlu la Bucuresti. Pana in finala mai trebuie sa treaca insa de Guillermo Garcia-Lopez. Spaniolul l-a elinat pe primul favorit la Bucuresti, sarbul Tipsarevici cu 6-3, 3-6, 6-4. Simon (Franta) – Rosol (Cehia) este cealalta semifinala, ambele se vor juca sambata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*