Cehul Lukas Rosol a triumfat pe zgura de la Bucuresti

Cehul Lukas Rosol a triumfat pe zgura de la Bucuresti

Lukas Rosol s-a dovedit cel mai constant jucator si a castigat BRD Nastase-Tiriac Trophy de la Bucuresti. Jucatorul Lukas Rosol din Cehia l-a intalnit in finala de la Bucuresti pe Guillermo Garcia Lopez. A fost 6-3, 6-2 pentru Rosol, locul 48 in clasamentul ATP.

In varsta de 27 de ani, Rosol a dominat finala, victoria fiind una meritata. Lukas Rosol si-a trecut in cont, dupa victoria de la Bucuresti, primul titlu din cariera de profesionist. El a mai eliminat pana in finala pe germanul Muller cu 2-0, pe italianul Seppi cu 2-1, pe sarbul Victor Troicki cu 2-0 si pe francezul Giles Simon cu 2-0, in semifinala. Meritoriul castigator a pierdut un singur set !!
Cehul va primi 250 de puncte in ierarhia ATP.
Castigatorul va primi un cec in valoare de 74.000 de euro, in timp ce Guillermo Garcia-Lopez va incasa un cec in valoare de 39.000 de euro si 150 de puncte ATP.
Desi traditia spune ca invingatorul trebuie sa castige de trei ori competitia ca sa plece cu trofeul acasa, organizatorii au decis ca de data aceasta sa faca o exceptie. Anul trecut, francezul Gilles Simon a plecat si el cu trofeul de atunci, dupa ce a castigat pentru a treia oara turneul de la Bucuresti.
Castigatorul a fost premiat de Nadia Comaneci si i-a dedicat victoria tatalui sau.
Acest trofeu i-l dedic tatalui meu care a decedat in urma cu doua saptamani. A fost o saptamana foarte grea pentru mine si am jucat cu gandul la el. De aceea cred ca am avut si atata putere si energie pana astazi. Turneul de la Bucuresti imi va ramane in inima mereu. Multumesc organizatorilor pentru ca pot sa plec acasa cu acest trofeu, a declarat Rosol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*